Rådmannen: Ja til folkebad - nei til badeland i Hakadal

Selv uten vannsklie og klatrevegg blir det mange gøyale aktiviteter for både store og små i Hakadals nye folkebad, forsikrer rådmannen.

Selv uten vannsklie og klatrevegg blir det mange gøyale aktiviteter for både store og små i Hakadals nye folkebad, forsikrer rådmannen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmannen står på sitt: Kommunen har ikke råd til å bygge et badeland på Elvetangen. Hakadal skal få et godt fungerende badeanlegg til glede og nytte for folk flest.

DEL

I møtet 12. mars returnerte som kjent formannskapet rådmannens innstilling til svømmehall i tilknytning til nye Hakadal barneskole på Elvetangen. Rådmannen gikk for et grundtvannsbasseng. Politikerne med ordføreren i spissen, ba om ny vurdering. Politikerne ønsket seg "et moderne svømmeanlegg".

Nå har rådmannen tenkt seg om en gang til. Tenkepausen har imidlertid fått henne til å bli enda sterkere i sin tro: Hovedbassenget i den nye svømmehallen i Hakadal bygges som et kortbane konkurransebasseng basert på mål som tilfredsstiller minimumskrav for anlegg som skal brukes ved regionale og lokale svømmestevner (dybde: 1 - 1.6 meter)."

Pengene som rår

Rådmannen er tydelig på at hun ikke finner det tilrådelig å bygge et basseng med 3.5 meters dybde på det dypeste. Hun går heller ikke inn for å bygge vannsklie og klatrevegg i tilknytning til basseng. Slike fordyrende faktorer må det styres unna, mener konstituert rådmann Kristin Hurthi.

Folkebad

Hakadal får et folkebad når det kommer ny barneskole på Elvetangen i 2020. Der skal elevene lære å svømme, men badet vil også være åpent på kveldstid og i helgene. Hakadølene kan glede seg til å svømme tusen meter en stille kveld og bruke badstuen etterpå. Det blir mye lek og moro for familier i bassenget, mener rådmannen.

Saken kommer opp til endelig avgjørelse i kommunestyrets møte tirsdag 3. april.


Artikkeltags