Gå til sidens hovedinnhold

Nummedal tatt ut til OL

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er det klart – slopestyleren Christian Nummedal fra Hakadal Idrettslag skal være med på å forsvare Norge i OL.

"Vi gratulerer og gleder oss stort til å se deg i aksjon i Pyeongchang! Gønne på Christian!" skriver Hakadal Alpin på Facebook og kunngjør med det den store nyheten. Nummedal blir en av seks norske utøvere som konkurrerer i den alpine grenen slopestyle, hvorav fire er menn og to kvinner.

Stjernestatus

Olympiatoppens avgjørelse falt onsdag, og nyheten har så vidt sluppet ut. I Hakadal Idrettslag hersker allerede ekstatisk stemning, og leder av Hakadal Jibbegruppe, Inge Asplund Johansen, synes dette er umåtelig stas.

– Det betyr sinnssykt mye for idrettslaget! Christian har stjernestatus i klubben, og han er en veldig hyggelig fyr. Vi er stolte av at han startet karrieren i Varingskollen. Han har trent seg opp lokalt, uten å gå idrettsgymnas, og det har vært en morsom reise å følge ham. Han er også en som gir mye tilbake til de yngre medlemmene i klubben, sier Johansen.

Nesten som julekvelden

Hovedpersonen selv er for øyeblikket i Aspen, USA, i forbindelse med World Cup og forberedelser til X-Games. Han lå og sov da faren, Terje Nummedal, ringte for å meddele gladmeldingen.

– Hva sa han?

– Helt sjukt! Det synes vi også, og vi er svært lykkelige på hans vegne. Dette har vært et mål, og det er stort å kunne klare det. Samtidig sender vi våre tanker til to av landslagskameratene til Christian, som dessverre ikke ble tatt ut. I denne sporten blir vi som en stor familie, og jeg vet at Christian føler veldig på dette, sier Nummedal.

– Blir det tur til Sør-Korea på dere nå?

– Det er ikke avklart ennå om vi reiser, vi må høre med Christian når han kommer hjem. Men dette går jo inn i historien, og det er ikke noe som skjer hvert år, legger han til.

To til OL fra Nittedal

I tillegg til Christian Nummedal er også nittedølen og langrennsløperen Hans Christer Holund tatt ut til de olympiske lekene i Sør-Korea. Sist gang Nittedal var representert med to deltakere i et OL i nyere tid, var under lekene på Lillehammer i 1994 og i Nagano i 1998. I 1994 var det langrennsløperne Bente Skari (den gang Martinsen) og Rusiate Rogoyawa (opprinnelig fra Fiji). I 1998 deltok også Bente Skari og dessuten bobkjøreren Dagfinn Aarskog.

Kommentarer til denne saken