Fyllekjører tatt i Hakadal

FYLLEKJØRING: Lensmann Bjørn Bratteng opplyser at politiet har tatt hånd om en polakk som fyllekjørte i Hakadal.

FYLLEKJØRING: Lensmann Bjørn Bratteng opplyser at politiet har tatt hånd om en polakk som fyllekjørte i Hakadal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Blodprøven som ble tatt på legevakten viste at den polske bilføreren som ble tatt av politiet mistenkt for promillekjøring, hadde en promille på 1.7.

DEL

– Da er du på godt norsk sørpe full og har i alle fall ingen ting å gjøre i førersetet på en bil, sier lensmann Bjørn Bratteng.

Det var ved 12.00 julaften at politiet ble tilkalt etter at to biler hadde kollidert i krysset Gamleveien - Tøyenhøgda i Hakadal.

– Ingen personer kom alvorlig til skade. De materielle ødeleggelsen på de to involverte bilene ble også av mindre omfang. Politipatruljen som kom til stedet fattet straks mistanke om at føreren av den ene bilen, en polsk statsborger i 30-årsalderen, var alkoholpåvirket. Han ble tatt med til legevakten hvor blodprøven altså viste at den aktuelle bilføreren hadde kjørt bil med en promille på 1.7, opplyser lensmann Bjørn Bratteng.

Bortsett fra såpeglatte veier 2. juledag med flere utforkjøringer langs riksvei 4 (omtalt annet sted i Varingen), melder lensmannen om at julefeiringen stort sett gikk fredelig og rolig for seg her i bygda i år.

– 1. juledag fikk vi melding om at ubudne gjester har tatt seg inn i Læringsverkstedets barnehage i Skytta. Det er ikke tegn til innbrudd, men deler av barnehagens uteområde er herpesert. Saken vil bli etterforsket, forsikrer lensmannen.

Ved 23-tiden 1. juledag mottok politiet klager på festbråk i Morteveien. En patrulje ble sendt til stedet. Festdeltakerne lovet å dempe seg. Det virket også som de gjorde. Politiet mottok i alle fall ingen flere klager fra naboer over ødelagt nattero i Morteveien, forteller lensmann Bratteng.


Artikkeltags