Får statsministeren på besøk

SELVESTE STATSMINISTEREN: Margrethe Henden Aaraas får storfint besøk på gården 2. mai. Både statsminister og statsråd stikker innom.

SELVESTE STATSMINISTEREN: Margrethe Henden Aaraas får storfint besøk på gården 2. mai. Både statsminister og statsråd stikker innom.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er selvsagt en ære og litt av en merkedag her på gården når vi nå få både statsministeren og eldre- og folkehelseministeren på besøk, sier Margrethe Henden Aaraas.

DEL

Onsdag 2. mai skjer det. Statsminister Erna Solberg og statsråd Åse Michaelsen tar turen innom Aaraas gård lengst sør i Nittedal. Formålet er å presentere regjeringens ferskeste stortingsmelding «Leve hele livet». Den fremmes formelt for Stortinget dagen etter.

At regjeringen valgte Aaraas gård som lanseringssted for den nye folkehelsemeldingen, er neppe tilfeldig. I flere år allerede har Aaraas gård vært et av flere senter her i bygda som i praksis følger opp kommunestyrets folkehelsemål «Det gode liv for alle i Nittedal».

– Vi kaller vårt opplegg «Inn på tunet». Dette er et lavterskeltilbud der alle nittedøler i alle aldre, med eller uten funksjonshemninger, kan droppe innom, delta i baking, musikk, sang og sosialt samvær. Jeg har ikke lest regjeringens melding om hvordan forholdene i samfunnet skal kunne legges til rette for at hver og en av oss virkelig få «Leve hele livet». Men ettersom statsministeren og statsråden for eldre- og folkehelse sammen tar turen til innom oss her på Aaraas gård, har det kanskje sammenheng med at det sosiale fellesskapet vi tilbyr, er et av flere tiltak som regjeringen har blinket ut som et blant mange satsingsområder i den bebudede stortingsmeldingen, avslutter Margrethe Henden Aaraas.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken