Røde Kors arrangerer flerkulturell skidag

TRENGER MER UTSTYR: Nittedal Røde Kors ønsker seg enda mer skiutstyr til den flerkulturelle skidagen på lørdag.

TRENGER MER UTSTYR: Nittedal Røde Kors ønsker seg enda mer skiutstyr til den flerkulturelle skidagen på lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag formiddag er det duket for den årlige skidagen for innvandrere. Arrangøren tar gjerne imot enda mer brukt skiutstyr.

DEL

Det er åttende gangen Røde Kors Flerkultur inviterer nye nordmenn til å prøve ut nasjonalsporten. Ved skiarenaen på Sørli står erfarne hjelpere parat til å lære bort skiferdigheter, og her får man også låne utstyret. Arrangementet har tidligere samlet mange deltakere i alle aldre.

Trenger mer utstyr

Forutsetningen for å kunne holde disse skidagene, er et stort tilfang av brukt utstyr fra givere i bygda. På selve dagen settes utstyret fram i skistua, og så er det bare for deltakerne å finne riktig skostørrelse blant skistøvlene samt ski og staver i passende lengde.

Gitte Korvann i Nittedal Røde Kors etterlyser nå mer utstyr.

– Vi har en god del utstyr fra før, men tar gjerne imot flere brukte ski, og det er fint om det følger med støvler. Det beste er om vi får komplette sett, og fest gjerne støvlene i bindingene, oppfordrer hun.

Korvann ber folk kontakte Røde Kors eller ringe henne direkte.

– Aller helst ønsker vi oss ski med vanlige NNN-bindinger, slik at alle ski og støvler går om hverandre. Salomon eller gammeldags Rottefella-binding prøver vi å unngå, legger hun til.

Hjelpere i løypa

En instruktør fra Skiforeningen er med, og skidagen starter alltid i fellesskap med noen grunnleggende øvelser. Da samles deltakerne i en ring, og første bud er å lære å komme seg opp når man ramler over ende i snøen.

– Det er viktig å ufarliggjøre det å falle, så alle får beskjed om å falle. Så lærer man å samle beina og komme seg opp igjen. Videre trenger de fleste litt veiledning og en støttende hånd i ryggen når de skal lære å gå fiskebein, sier Milli Lilleeng, også hun på arrangørsiden.

Et antall frivillige hjelpere kommer til å fordele seg rundt på området, og de vil være tilgjengelige så lenge arrangementet varer. Etter noe timer i skiløypene avsluttes dagen med kaffe og vafler i skistua.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken