Butikken hadde vært stengt siden 27. oktober, og torsdag 9. november var det tid for gjenåpning. Coop Mega Nittedal har blitt ominnredet og fått helt ny profil.

– Alt er nytt! Alle hyller, kjøleskap, frysedisker og reoler - og alt annet - er byttet ut. Vi har også fått noe økt sortiment. Jeg synes spesialt at den nye ferskvaredisken og frukt- og grøntavdelingen er blitt utrolig flott, sier butikksjef Lisa Zeller.

Butikken har fått seks skann-og-betal-kasser, og et mer appetittvekkende visuelt uttrykk. Det er også kommet nye skilter med fresht design. Designet er en videreutviklet utgave av det Mega på Hagan fikk i sommer.

– Og alt dette er blitt gjort på rekordkort tid, bare to uker. Vi er veldig stolte, sier Zeller. Det er også lansert et helt nytt øl som er spesiallaget for denne butikken. "Nittedøl" er navnet på denne. Motiv, farger og design på ølflasken er inspirert av elementer som er typisk for Nittedal, forteller Zeller.

Klemmer og kake

Da åpningen skjedde på torsdag klokka 10, var det kø utenfor når dørene skulle åpnes og snora klippes. Mange spente kunder hadde tatt turen for å se hvordan den nye butikken var blitt.

– Jeg bor i nærområdet og måtte jo ta en tur. Jeg har vært fast kunde i denne matbutikken i alle år siden Mosenteret åpnet, sier Karl Kehlet. Alf Bøhnsdalen samtykker, og sier at det skal bli spennende å se. Når dørene åpnes, gir Alf en god klem til butikksjef Lisa Zeller, og gratulererer henne med den nye butikken. Det er tydelig at mange av de faste kundene og ansatte er på fornavn.

– Det er veldig godt miljø her, noe som gjør det veldig trivelig å jobbe her, sier Zeller. Til stede under åpningen var også senterleder på Mosenteret, Lene Eriksen, og gårdeieren; eiendomssjef Morten Doresius i Aberdeen. Zeller og de andre ansatte fikk blomsteroppsatser, kake og mange klemmer og gratulasjoner. Regionsjef i Coop, Erling Sørensen var til stede, og det samme var kjedesjef Daniel Kyrre Pedersen, og flere andre ledere i Coop Mega.

Etterlengtet

At butikken skulle pusses opp, er noe de ansatte har ønsket seg i mange år.

– Dette var veldig etterlengtet, for lokalene var svært nedslitt. Både disker og inventar var slitent. En slik oppgradering har våre kunder og ansatte virkelig fortjent, sier Zeller.

Hun går for øvrig over i ny jobb i februar neste år. Da skal hun begynne på hovedkontoret til Norsk Butikkdrift, som er Coops datterselskap. Småbarnsmoren ønsket seg denne type jobb for å få mer tid til familien. Hvem som blir ny butikksjef på Mo, er ikke avgjort enda.

– Årene mine her har vært flotte, dette er en utrolig hyggelig butikk å jobbe i. Så den som får jobben etter meg er heldig, sier Zeller. Hun sier det føles godt å se butikken i ny drakt før hun overlater den daglige driften til en ny butikksjef.