Hvem får årets kulturpris?

VERDIG VINNER:Fjorårets kulturpris ble delt mellom Nittedal Røde Kors (bildet) og Nittedal Teater.

VERDIG VINNER:Fjorårets kulturpris ble delt mellom Nittedal Røde Kors (bildet) og Nittedal Teater. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så er det på` n igjen. For 40. gang skal Nittedals kulturpris deles ut. Nå jakter kommunen på verdige kandidater. Kjenner du noen, så send inn forslag.

DEL

– 1977 var første gang kulturprisen ble delt ut. Den gikk til Borghild Rud. I de 40 påfølgende årene har en rekke kjente og noe ikke fullt så kjente enkeltpersoner eller foreninger og lag blitt hedret med bygdas gjeveste utmerkelse, forteller leder av kulturpris-juryen, Monica Holter.

Sammen med fire utpekte lokalpolitikere, samt lederne av henholdsvis idrettsrådet og kulturrådet, utgjør hun juryen som til syvende og sist bestemmer hvem som fortjener årets lokale hederspriser.

Flyttes til Flammen

– For aller første gang i kulturprisens historie kan vi invitere til prisutdeling i vårt fantastiske nye kulturhus; Flammen. Det gleder vi oss til. Endelig kan kulturprisen deles ut i sitt rette element, kulturens nye høyborg i Nittedal, sier Monica Holter.

Flere priser

Det er i alt fire hederspriser som deles ut under den årlige kulturpris-seremonien. Hovedprisen er nevnt. de øvrige er Ildsjelprisen, samt egne påskjønnelser til såvel unge kulturutøvere og unge idrettsutøvere.

Send inn forslag

– Så nå er det bare å sende inn forslag, folkens. Kulturpris er et vidt begrep. Følgelig favner kulturprisen vidt. I fjor ble den for eksempel delt mellom Nittedal Røde Kors og Nittedal Teater. Så det er bare å sende inn forslag, sier Monica Hiolter.

Forslagsfristen er satt til 20. november. Tidlig på nyåret deles prisene ut. Og da er den årlige kulturfesten lagt til kulturhuset.

Artikkeltags