Rådmannen er redd

DUK OG DEKKET BORD: Rådmann Bitten Sveri er redd for at kommunen nå er i ferd med å serverer for mange og for store investeringsprosjekter på en gang.

DUK OG DEKKET BORD: Rådmann Bitten Sveri er redd for at kommunen nå er i ferd med å serverer for mange og for store investeringsprosjekter på en gang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det bankes og hamres over alt i Nittedal for tiden. Kanskje bør vi ta en fot i bakken nå og vurdere når neste kommunale investeringsprosjekt bør iverksettes, sa rådmann Bitten Sveri da hun nylig la fram administrasjonens forslag til neste års Nittedal-budsjett.

DEL

Hun viste til at kommunen nå jobber med ni store reguleringsplaner samtidig som kommunen også får inn stadig nye reguleringsforslag fra private grunneiere og investorer.

– Det er bra. Vekst er grunnlaget for inntekter og muligheter til å betale avdrag og lån. Så enkelt er det. Men for mange store byggeprosjekter på en gang, øker risikoen for feil. Flammen og Rotnes kirke er eksempler til etterfølgelse. Det var ett felles prosjekt. Nå kjører vi fire prosjekter samtidig, Kanskje vi bør stoppe opp litt? spurte rådmannen.

Hun ga ikke selv noe svar om hvilke prosjekter det er mulig å utsette. Ny barneskole i Hakadal og Nittedal nye ungdomsskole er begge nesten ved målstreken. Det er dumt å stanse disse. Kommune har allerede investert millioner i planleggingen av de to nye skolene.

Da kan det være noen av de neste store prosjektene rådmannen mener man bør ta en pust i bakken. I den løype ligger nye Rotnes barneskole, ny permanent barnehage ved Rotnes nye skole, bygging av Slattumhallen, Helsehuset og utvidelse av Ulverud skole med egen idrettshall.

Artikkeltags