Nei til kunstgressbaner i Nittedal

NEI: Miljøpartiet vil forby flere kunstgressbaner som Libanen her i Nittedal.

NEI: Miljøpartiet vil forby flere kunstgressbaner som Libanen her i Nittedal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er å gå altfor drastisk til verks, sa ordføreren da Miljøpartiet i siste kommunestyret foreslo forbud mot kunstgressbaner i Nittedal.

DEL

– All rehabilitering og ny utbygging av kunstgressbaner i Nittedal skal utføres uten at naturen påføres skader i form av skadelige stoffer og/eller utslipp. Kommunen skal kontrollere at all produksjon av kunstgressbaner og materialer som brukes i disse, skal være etisk forsvarlig og klimanøytral, lød forslaget fra MDGs Vidar Myhre.

Ordføreren avviste på sin side forslaget og anbefalte kommunestyret å gjøre det samme.

– Bygdas idrettslag har allerede igangsatt arbeid for å hindre at avfallsstoffer fra dagens kunstgressbaner havner urenset ut i naturen. Vi vet ennå altfor lite om hvor store kostnads- og bruksforskjeller det i dag er mellom produksjonen av dagens gjengse kunstgressmatter og nye og det som ansees som mer miljøvennlig kunstgress. Vi kan derfor ikke vedta dette som Miljøpartiet fremmer over bordet i kommunestyret. Vi må i alle fall ta saken opp med Nittedal Idrettsråd først. Vi må vite hva vi gjør, sa ordfører Hilde Thorkildsen.

Enden på visa ble at MDGs eneste representant ble den eneste som stemte på sitt eget forslag i kommunestyret.

Artikkeltags