Drapssiktet hevder kameraten ble drept av vådeskudd: – Det skulle være en hyggelig middag

DRAPSSIKTET: Mannen i 40-årene er siktet for forsettelig drap etter at en mann i 30-årene ble skutt i en leilighet i Mattias skytters vei på Mo lørdag kveld.

DRAPSSIKTET: Mannen i 40-årene er siktet for forsettelig drap etter at en mann i 30-årene ble skutt i en leilighet i Mattias skytters vei på Mo lørdag kveld.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen i 40-årene som er siktet for forsettlig drap, hevder kompisen ble drept ved et uhell.

DEL

– Min klient fastholder at det dreier seg om et vådeskudd. Han ringte etter ambulanse umiddelbart og satte selv i gang førstehjelp, opplyser den drapssiktede mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen.

Varetektsfengsling

Det var like før klokka 19 lørdag kveld at politiet fikk melding om skuddløsning på en privatadresse på Mo i Nittedal. Samtlige nødetater rykket ut, og en mann i 30-årene ble funnet skutt på adressen. Han ble fraktet til Ullevål sykehus hvor han senere døde av skadene.Politiet opplyser at mannens pårørende er varslet.

Mannen i 40-årene som er siktet i saken, ble pågrepet kort tid etter hendelsen.

– Han er siktet for forsettlig drap og vil framstilles for varetektsfengsling mandag, opplyser politiadvokat Sindre Stave til Varingen søndag ettermiddag.

Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling for den drapssiktede mannen.

Forsvarer Per Ove Marthinsen opplyser at hans klient nekter straffskyld.

– Han nekter straffskyld for forsettlig drap og mener det er snakk om et uhell. Han vil begjære seg løslatt under fengslingsmøtet mandag.

– Ingen uoverensstemmelse

Politiet har tatt beslag i det de mener er drapsvåpenet. Det skal være snakk om et håndvåpen. Politiadvokat Stave bekrefter at skytevåpenet er lovlig og registrert på siktede.

Etter det Varingen får opplyst skal siktede være svært våpeninteressert og ha skyting som hobby.

Mannens forsvarer, Per Ove Marthinsen, forteller at hans klient i politiavhør har forklart at han og den nå avdøde mannen var gode kamerater. Planen var å ha en hyggelig kveld sammen hjemme hos drapssiktede.

– Min klient skulle lørdag kveld ha en hyggelig middag sammen med sin kamerat. Det var en hyggelig setting og ingen uoverensstemmelser mellom fornærmede og siktede.

Den drapssiktede mannen hevder at våpenet ble tatt fram i løpet av kvelden, og at det fatale skuddet gikk av ved et uhell.

Marthinsen opplyser at hans klient er sønderknust.

– Han er bunnløst fortvilet. Han tar dette veldig tungt.

– Flere hypoteser

Mannen i 40-årene ble avhørt både på åstedet og på politihuset i Lillestrøm natt til søndag. Søndag ettermiddag var han i nok et politiavhør.

Politiadvokat Sindre Stave forteller at det fortsatt gjenstår flere undersøkelser av både åstedet og det formentlige drapsvåpenet.

Han vil ikke kommentere hva siktede har forklart i avhør, eller om politiet setter sin lit til forklaringen om at det dreier seg om et vådeskudd.

– Vi har flere arbeidshypoteser vi nå undersøker, opplyser Stave.Artikkeltags