To grove promilledommer på to år

PROMILLEDOM. Den promilledømte nittedølen fikk 120 dager i buret og mister retten til å kjøre bil for alltid. (Illustrasjonsfoto)

PROMILLEDOM. Den promilledømte nittedølen fikk 120 dager i buret og mister retten til å kjøre bil for alltid. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En 59 år gammel mann fra Nittedal er i Nedre Romerike tingrett dømt for bilkjøring med svært høy alkoholpromille uten gyldig førerkort.

DEL

Hele 3,0 promille viste blodprøven av tiltalte. I retten argumenterte han mot den høye promillen fordi blodprøve først ble tatt to og en halv time etter bilkjøringen, og han hevdet å ha drukket først etter kjøreturen. Retten knyttet imidlertid ingen tillit til denne forklaringen all den tid den ikke stemte overens med utsagnene fra et av vitnene.

Gjenganger

Det er ikke første gangen mannen blir tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Også i 2016 dømt ble han dømt for kjøring med høy alkoholkonsentrasjon i blodet. Ved forrige domfellelse forsøkte han på samme måte å komme unna straff ved å forklare at rusinntaket hadde skjedd etter bilkjøringen.

Streng straff

Tiltalte ble idømt en fengselsstraff i 120 dager samt en ubetinget bot på 10.000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel. Dessuten fradømmes han for alltid retten til å kjøre bil.


Artikkeltags