Ny brannstasjon NÅ

BRANNSTASJON: Nittedal trenger ny brannstasjon nå, sier brann- og redningssjefen.

BRANNSTASJON: Nittedal trenger ny brannstasjon nå, sier brann- og redningssjefen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet kan ikke vente på at Nittedal kommune skal få ferdig sin sentrumsplan. Ny brannstasjon må på plass nå, mener brann- og redningssjef Jan Gaute Bjerke.

DEL

I siste kommunestyremøte ba Frps Erland Vestli ordføreren om å se på mulig alternativ plassering av Nittedal brannstasjon. Han er en av kommunens to eierrepresentanter i Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS. Ordføreren svarte at en så viktig sak som framtidig lokalisering av brannstasjonen her i bygda måtte sees i sammenheng med hele kommuneplanen. Og den revisjonen har kommunestyret satt på sakskartet til neste år.

Kan ikke vente

Men nå har også brann- og redningssjefen på Nedre Romerike meldt seg på banen. Han har kalt ordføreren inn på teppet med klar beskjed om at Nittedal trenger ny brannsatsjon nå:

"Brannstasjonen i Nittedal ligger tilknyttet rådhuset. Plasseringen er inneklemt mellom to nybygg (kirke og kulturhus) og er ikke egnet til brannstasjon. Den ivaretar ikke alle dagens HMS-krav. Mangler blant annet vaskehall, nødvendig uteareal for lokale øvelser og vedlikehold av kjøretøy og materiell. Vi må gjennom dialog med Nittedal kommune se på alternative muligheter. Enten leie av andre lokaler eller at kommunen etablerer ny brannstasjon som en fremtidsrettet løsning," skriver brann- og redningssjefen i brevet han nå har sendt kommunen.

Brannsjefen ber ordfører Thorkildsen om å innfinne seg på hans kontor på Nordbyhagen onsdag 6. desember klokken 12.00.

Artikkeltags