Heftig budrunde på Gjelleråsen

STILIG HUS: Den moderne eneboligen i Woldbakken gikk for 8.050.000 kroner, etter at fire kjempet om den i budrunden.

STILIG HUS: Den moderne eneboligen i Woldbakken gikk for 8.050.000 kroner, etter at fire kjempet om den i budrunden. Foto:

Det er lenger mellom hver gang man opplever de store budrundene i Nittedal. Men nylig ble et hus i Woldbakken solgt for 750.000 over takst.

DEL

Huset ble solgt for 8.050.000 kroner, mens prisantydningen var på 7.300.000.

– Det var 17 par på visning, og boligen ble solgt dagen etter visningen. Fire deltok i budrunden, mens de andre ble sittende som tilskuere til denne, sier Dag Kristoffer Helmen, megler i DNB Eiendom Nittedal.

Kjøpere fra Skedsmo

Han mener boligen har flere kvaliteter som gjør den ettertraktet; det er en innholdsrik enebolig med egen 3-roms sokkelleilighet i underetasjen. Huset er på 240 kvadratmeter i P-rom og har seks soverom. Den har dobbeltgarasje, utendørs svømmebasseng og jacuzzi. Boligen er moderne i stilen og har nyere kjøkken og bad. Byggeår er 2001, og huset er på tre etasjer.

– Kjøperne kommer fra Skedsmo. Ellers var flesteparten av interessentene fra Oslo, samt noen fra Nittedal, sier Helmen.

Tendenser i markedet

– Hvordan er boligmarkedet i Nittedal for tiden, generelt sett? Det har jo vært snakk om at det kommer færre på visninger. Merker dere nedgang slik som det beskrives i Oslo?

– Vi opplever markedet i Nittedal som velfungerende. Ja, det er lenger mellom hver gang vi har de store budrundene. Men det skjer fortsatt, slik som dette eksempelet i Woldbakken, sier Helmen. De fleste boligene i bygdas marked selges omkring prisantydning, ifølge ham. Dermed er det viktigere enn noen gang å prise boligen riktig, mener Helmen.

– Kjøperne fra Oslo, som fortsatt gjelder omlag halvparten av interessentene på bygdas boligmarked, er naturlig nok noe bekymret for egenkapitalen sin. Enkelte er usikre på hva de får for egen bolig, og om hvorvidt de vil få solgt raskt, sier megleren.

Tiden vil vise

– Hvis man ser på prisstigningen i 2016, er det ikke rart det måtte komme en korreksjon. Vi håper nyhetene snart fokuserer på at bunnen er nådd og at markedet har stabilisert seg og er sakte, men sikkert på vei oppover igjen. Det vil tiden vise, sier Helmen, og fortsetter:

– Går man med tanker om salg, vil vi anbefale å prøve nå før jul. Erfaringsmessig venter mange til et godt stykke ut i januar. Det betyr flere objekter for kjøperne å velge mellom som kan resultere i at kjøperne sprer seg mer og man ikke oppnår maxpris, sier han.

Fortsatt nedgang i Oslo

Når det gjelder Oslos boligmarked, så gikk prisene ned for sjette måned på rad, melder Krogsveen i en pressemelding datert 3. november.

– Vi har nå gått fra en årsvekst på 24 prosent i februar til en negativ årsvekst på 2,8 prosent i oktober - et svært kraftig omslag som ved første øyekast ikke ser ut til å avta i styrke. Men det underliggende er i endring, sier adm.dir. og analytiker Leif J. Laugen i Krogsveen.

Resten av landet vil følge Oslos eksempel, mener han. Korreksjonen i Oslo gjør at vi etter hvert vil få en mer sammenfallende prisutvikling, uttales det i meldingen.

– Regelinnstrammingen med krav til maksimal belåning på fem ganger brutto inntekt har størst effekt i storbyene. Dette har sammenheng med at inntektsnivået i samfunnet er likere fordelt geografisk enn boligpriser og dermed behov for gjeld. Videre har de andre storbyene også erfart økt utbygging og redusert befolkningsvekst, sier Laugen.

Artikkeltags