2,6 prosent helt arbeidsledige i januar

BEDRE OVERSIKT: Nav lanserte i november en ny registreringsløsning for arbeidsledige.

BEDRE OVERSIKT: Nav lanserte i november en ny registreringsløsning for arbeidsledige. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var 1.200 flere helt ledige i november, ifølge sesongjusterte Nav-tall. Det er lavere ledighet for ett år siden.

DEL

Ved utgangen av januar var det registrert 71.100 helt arbeidsledige hos Nav. Det utgjør en andel på 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoledigheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak, lå på 86.400 personer. Det tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken, opplyser Nav.

– Trenden med færre arbeidsledige og flere i jobb fortsetter. Det er bra for Norge. Mange bedrifter etterspør nå arbeidskraft: Tida er inne for å inkludere flere av dem som fortsatt sliter med å få seg jobb, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

I november 2018 lanserte Nav en ny registreringsløsning for alle som registrerer seg som arbeidssøkere. Nav anslår at det er registrert omkring 4.000 flere helt ledige i januar 2019 enn det ville ha vært uten den nye registreringsløsningen (ikke sesongjustert).

Andelen helt ledige og arbeidssøkere på tiltak har gått ned fra 3,2 prosent i februar 2018 til 2,9 prosent i januar 2019, justert for brudd og sesongvariasjoner.

Tallene viser at ledigheten i januar var størst innen reiseliv og transport og lavest innen undervisning. Høyest ledighet rammet Østfold og Vestfold, mens det var færrest ledige i Sogn og Fjordane.

(NTB)

Artikkeltags