Gå til sidens hovedinnhold

Ny tursesong – nå med vinterturer

Artikkelen er over 1 år gammel

Turkameratene Nittedal Turlag ser ingen grunn til å legge bort turstøvlene, selv om vi går mot vinter og snø. For da går det fint an å ta fotturer langs traseer som ikke kommer i konflikt med skiløyper.

Enten vi liker det eller ikke, vinteren kommer – og med den kanskje mye snø og glatte veier. Slett ikke alle bruker vinteren til skiturer, og da er det lett å bli sittende inne og vente på vår.

Slik tenker ikke turlaget. For visst går det fint å komme seg ut på tur selv om det er uten ski på bena. Så de siste årene har felles vinterturer til fots vært et populært tiltak, der turlederne nettopp har lagt vekt på å finne stier og traseer som ikke kommer i konflikt med skiløyper.

Innendørs rast

I år, som tidligere år, starter de ukentlige vinterturene i Midtbygda. Den første går torsdag 7. november, og deretter blir det turer hver torsdag til og med 12. desember. Møtestedet er det samme hver torsdag, den store parkeringsplassen i Sørliveien, og klokkeslettet er alltid 10.30. Også i januar går vinterturene i Midtbygda, mens de i februar går i Søndre og i mars i Hakadal.

Turlederne sørger alltid for å legge inn en god rast, helst innendørs. Matpakke og termos må derfor alltid være med i sekken. Staver og piggsko er gode hjelpemidler, særlig på glatt føre.

Fin kombinasjon

To av vinterturene i november og desember er spesielle ved at de kombineres med Dagperle-arrangementene på Flammen. De som ønsker det, kan derfor bli med til Flammen etter endt tur og betale kr 150,-. Da får de underholdning, kaffe og kringle. 21. november er dagperlen visesanger Lars Klevstrand, og 12. desember kommer artistene Kari Gjærum og Lisbeth Karijord.

Kollektivmuligheter

I likhet med alle andre turer i turlagets regi, er også vinterturene åpne for alle. Turledere i november, desember og januar er Milli Lilleeng og Anne Berit Hjermann.

De minner om at det også går fint å reise kollektivt til Sørliveien, enten med lokalbussen 395 som stopper i krysset Trollveien/Sørliveien klokka 10.28 eller med toget fra Hakadal, Varingskollen og Åneby som kommer til Nittedal stasjon klokka 10.19. Fra stasjonen er det bare en kort tur bort til p-plassen.

Kommentarer til denne saken