Gå til sidens hovedinnhold

Ny økning i smittetallet

Fire nye smittetilfeller tirsdag gjør at smittetallene i Nittedal fortsetter å stige.

Det ble registrert fire smittetilfeller i Nittedal tirsdag 11. mai. Tre av de positive er husstandsmedlemmer av tidligere smittede.

– Den siste har ukjent smittevei, opplyser kommunikasjonsrådgiver Patrick Key i kommunen.

Dette er status for karantene blant skoler og barnehager:

  • Læringsverkstedet Slattum barnehage – En avdeling i karantene.
  • Sørli skole – To klasser i karantene (7. trinn).
  • Nittedal ungdomsskole – En klasse i karantene (10. trinn).

Tirsdag ble det utført 261 tester på teststasjonen i rådhusgarasjen.

Smittetallet øker

På kommunens hjemmeside opplyses det at de siste 14 dagene er det blitt registrert 24 positive koronaprøver i Nittedal kommune, det vil si 96 positive per 100.000 innbyggere. Smittetrenden er økende med 20 smittetilfeller siste uka, sammenlignet med 4 positive prøver de foregående sju dagene. En overvekt av smittetilfellene dreier seg om husstandssmitte.

Over 1.000 innbyggere har testet seg på teststasjonen den siste uka, 1.400 siste 14 dager.

I dag 12. mai markeres den internasjonale sykepleierdagen, og ordfører Inge Solli forteller at koronapandemien har bidratt til å synliggjøre den viktige jobben sykepleierne gjør.

Ordføreren hilser

- Sykepleiernes kompetanse er viktig i spesialhelsetjenesten, på sykehusene og i kommunehelsetjenesten. Jeg vil i dag sende en hilsen til alle sykepleierne i Nittedal kommune, og takke dem for den flotte jobben de gjør for våre innbyggere. Gratulerer med den internasjonale sykepleierdagen, sier ordfører Inge Solli.

Ifølge VG er nå det nasjonale smittetallet på 107 smittede per 100.000 innbyggere siste 14 dager. Tilsvarende tall for Nittedal er som tidligere nevnt 96. Nabokommunene Lørenskog og Lillestrøm har henholdsvis 281 og 103. Oslo kommune har egen oversikt for bydelene. Nabobydelene til Nittedal - Stovner og Grorud har smittetall på henholdsvis 291 og 223.

Nittedal kommune begynte å føre oversikt over antall smittede 7. mars 2020. Siden den gangen er det registrert 814 positive koronaprøver på nittedøler. Tallene finner du her!

Kommentarer til denne saken