Gå til sidens hovedinnhold

Ny gigantisk overgrepssak rullet opp på Romerike: – Erkjenner nettovergrep mot 263 barn

Artikkelen er over 2 år gammel

Mann i 40-årene siktet.


En mann i 40-årene erkjenner å ha begått nettovergrep mot 263 barn. Dette er den andre store overgrepssaken i Romerike på kort tid.

De fornærmede i saken er barn mellom 6 og 16 år. Rundt 220 av ofrene er norske og bor spredt over hele landet. Resten er fra andre land i Norden, ifølge NRK.

De fleste av ofrene er gutter som mannen har kontaktet via chatteprogrammene Skype og Omegle.

– Guttene har trodd at de snakket med en jente som var et eller to år eldre. Siktede har vært veldig dyktig til å bruke ungdomsspråk, sier Anette Tønsberg, koordinerende bistandsadvokat i saken.

De fornærmede har blitt oppfordret til å utføre seksuelle handlinger.

Den siktede mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i januar 2018. Det skjedde etter at moren til en av de fornærmede overhørte en videochat-samtale mellom sin sønn og siktede og kontaktet politiet.

I januar gikk det som omtales som Norges største overgrepssak for retten i Nedre Romerike. Denne saken omfattet nærmere 500 fornærmede. Tre barn er registrert av politiet i begge sakene, men ifølge forsvarerne er det ingen relasjon mellom gjerningsmennene i de to sakene.

Sakene har imidlertid flere likhetstrekk. I begge sakene har barna trodd at de snakket med jevnaldrende og overgrepene har skjedd på nett.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken