Filmen er basert på virkelige hendelser og omhandler hunden Titina. Hunden startet livet som eierløs og sulten gatehund i Romas bakgater, men ble så med på ferden til Roald Amundsen og Umberto Nobile over Nordpolen med luftskipet «Norge» i 1926. Etter dette ble Titina verdens mest berømte hund.

Musikkatmosfære fra 20-tallet

Mye av tidsbildet settes gjennom musikken, hvor 20-tallet er godt representert. Musikken er ved Kåre Vestrheim, og med seg på laget har han blant annet hakadølene Lars Frank og Christian Frank.

Lars Frank er en internasjonalt ettertraktet klarinettist og saksofonist som spiller i band som Jazzin Babies, Ytre Suløens Jass Ensemble, i tillegg til egne prosjekter og flere prosjekter sammen med pianisten David Skinner.

Christian Frank, som mange blant annet kjenner fra sitt mangeårige kulturelle arbeid ved Kirkerud gård, spiller i denne sammenhengen på det (for mange) litt ukjente instrumentet sousafon. Sousafon er et messinginstrument, en variant av tubaen, som ofte brukes av musikkorps til marsjering. På plakaten til Titina-filmen ser vi sousafonen godt representert.

Fra Det hvite hus til Flammen

Frank-familien var tidligere i høst, som seg hør og bør, invitert til førpremiere hvor også kulturministeren var representert. De gleder seg over at filmen nå også skal vises på hjemmebane.

Og ettersom filmen er basert på virkelige hendelser så lurer du kanskje på hva som skjedde med kjendishunden etter den storslagne ferden til Nordpolen? Etter bragden fikk Titina komme på besøk til keiseren av Japan og deretter til Det hvite hus (hvor hun endte opp med å tisse på teppet!).

Vi andre dødelige er velkomne til en hyggelig kinoforestilling i Flammen med popcorn og brus mandag 14. november.