Folkedanslaget «Kjerringa med staven» og musikere fra Nitelva ble invitert av Hero til Glittre mandag 21. november. Det ble Norsk Dag med flagg, vakre bunader, middag av ulike kjøttbaser, rømmegrøt, forskjellige desserter, frukt, kaker og kaffe.

Selveste!

Alle beboerne, ansatte, musikerne og folkedanslaget kunne forsyne seg det de orket. Men før det spilte Nitelva med musikalsk ledelse av Wendy Grant opp, og folkedanslaget kom inn på på golvet. Den «ordentlige» «Kjerringa med staven» (Haldis Østby) førte an, og i spannet sitt hadde hun selvfølgelig åtte potte rømme og fire merker smør!

Flesteparten av beboerne ble med i dansen i flere ringer på golvet, til felles sang av Per Spelman, som de hadde lært på forhånd. 

– Vår egen Morna-sang, hvor vi sto sammen sammen med kryssede armer,  ble et rørende minutt jeg tror mange vil huske. Den samhørigheten vi følte akkurat da, kan nesten ikke beskrives, sier Anne Hval Jensen og legger til at  de alle håper det går bra med de ukrainske flyktningene når mottaket snart legges ned.