Helgas renn på Liatoppen i Ål var sesongåpning i norgescup for Nittedal Skiskytterlags ungdommer (17-19 år), mens det var tredje helga for seniorene og juniorene (20-22 år).

Høyt oppe

Henrik Omland knallet til med gode plasseringer i G18 begge dager. Lørdag tok han steget opp på pallen med 3. plass på sprinten etter 1-1 på standplass. Kasper Kalkenberg fra Skonseng var helt suveren og var to minutter foran Henrik, som hadde drøyt åtte sekunder opp til nummer to, Lars Horten Jordet fra Vingelen.

Søndag ble imidlertid Kalkenberg slått med nesten minuttet på fellesstarten. Han skjøt seks bom, mens vinneren, Sondre Sangvik Nilsen fra Øvrebø, bare skjøt en. Henrik tok 4. plass etter skuddseriene 1-1-1-2, og var 22 sekunder bak Andreas Præsterud fra Simostranda på 3. plass. Henrik kan fortsatt ha noe å gå på etter lite liggende skyting og mye alternativ trening i sesongoppkjøringen på grunn av skade. Så det blir spennende å se hva kommende renn bringer.

I samme klasse sikret Markus Hannestad seg godt med norgescuppoeng lørdag etter 19. plass (0-2). På fellesstarten ble det imidlertid 33. plass etter litt for mange bom (2-1-3-2). Ådne Fleisje viste seg derimot som en av klassens beste skyttere. Han traff på 18 av 20 skudd på fellesstarten (0-0-1-1), mens det ble sju treff på sprinten (1-2). Ådne ble nummer 50 på sprinten og nummer 49 på fellesstarten.

Sprintet godt

I 17-årsklassen overrasket Gaute Haukvik-Jensen på sprinten med en solid 8. plass tross to bom på første og en på siste skyting. Med en strafferunde mindre hadde "topp 5" vært innen rekkevidde, og Gaute virker å ha god framgang i sporet denne sesongen. Han var snaut to minutter bak seirende Sigurd Lysberg Lehn fra Try.

Storm Kristoffer Veitsle har levert noen solide resultater denne sesongen, men fikk litt for mange bom i NC-debuten lørdag (2-3) og endte nede på 14. plass.

Søndag gikk det bedre, og han fikk en fin 6. plass på fellesstarten etter seriene 1-2-1-2. Det viser at pallplassering slett ikke er noen umulighet om skytingen blir på nivå med det han har prestert tidligere i sesongen. Han var halvannet minutt bak Ole Øyvind Gebhard fra Lier som vant. Gaute startet bra, men fikk litt for mange bom på stående (1-1-3-3) og endte på 26. plass.

Frøya Brouwer deltok i J19 og ble nummer 32 på sprinten (2-3), men måtte dessverre bryte på søndagens fellesstart.

Sliter med skytingen

Lisa Sørlien og Sindre Pettersen sliter begge med skytingen. Men Lisa fikk konstatert at langrennsformen blir bedre og bedre. På enkeltrunder og strekk er hun ikke langt bak de aller beste, men det blir lite synbart med så mange bom. Hun fikk en 34. plass i K20-22 år på fellesstarten (3-0-2-2), men hadde fått NC-poeng om hun ikke hadde gått en strafferunde for lite etter første skyting. På sprinten ble det 35. plass (2-5).

Sindre har nok mye høyere ambisjoner enn NC-poeng, men det ble en 15. plass i seniorklassen på sprinten med 2-1 som skyteresultat. Det er liggende skyting som virker å være akilleshælen denne sesongen. Sindre lå på 27. plass i fellesstarten etter de to liggende skytingene og fire bom, men gikk seg opp mange plasser etter feilfri stående skyting. Til slutt ble det 13. plass med 1-3-0-0.