Her blir de ansatte så lenge at de får medalje for det

HEDER. Ordfører Hilde Thorkildsen og daglig leder ved Ellco Etikett, Christian Egedius, kunne stolt overrekke Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste til Bjørn Aurmo.

HEDER. Ordfører Hilde Thorkildsen og daglig leder ved Ellco Etikett, Christian Egedius, kunne stolt overrekke Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste til Bjørn Aurmo.

Av

30 års fartstid hos samme arbeidsgiver har han Bjørn Aurmo. Sånt blir det medalje av. Han er ikke den eneste her.

DEL

Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste gis kun til dem som virkelig har vært lojale i sitt yrkesliv. 30 års fartstid hos samme arbeidsgiver må man ha, og om du faktisk har det, så fortjener du virkelig en medalje.

Bjørn Aurmo begynte på Ellco Etikett 12. oktober 1987, og på dagen 30 år etter ble han hyllet for innsatsen.

Først sjåfør – nå medeier

Bjørn startet på Ellco Etikett som sjåfør, og det var ikke bare etiketter han måtte frakte den gangen.

– Jeg husker godt en av de første oppgavene mine. Vi var et lite firma da, og man blandet litt arbeid og private ærender. Sjefen skulle ha distribuert en haug med rakfisk, og noen av spannene hadde begynt å lekke. Jeg fikk jobben. Hele budbilen stinket i flere dager, ler han.

Det tok imidlertid ikke lang tid før han hadde blitt trykker og kunne håndtere alle maskinene på trykkeriet. Etter noen år i produksjonen flyttet så Bjørn inn på kontor, og har jobbet med salg fram til i dag. For ti år siden ble han også deleier i firmaet, etter å ha fått mulighet til å kjøpe seg inn med en andel. Han trives tydeligvis veldig godt på arbeidsplassen sin.

– Jeg har fått være med på alle fasene til Ellco Etikett. Jeg har vært med å bygge det opp, sett all utviklingen og alt det flotte vi får til, og det er jo en av grunnene til at jeg har blitt her så lenge, sier Bjørn Aurmo.

Flere med medalje

Ellco Etikett ble stiftet i 1985, men allikevel er ikke Bjørn Aurmo den første til å få medaljen for lang og tro tjeneste. Også tre av dem som var med helt i starten jobber der fortsatt, og ble hedret på samme måte for to år siden. Daglig leder Christian Egedius mener forklaringen ligger i godt arbeidsmiljø.

– Jeg tør påstå at arbeidsmiljøet på Ellco Etikett er veldig godt. Folk slutter jo aldri, så noe gjør vi helt klart riktig. Når dét er sagt, så må jeg gi store deler av æren for det til Bjørn. Han er en humørspreder av høy rang, sier Christian Egedius, daglig leder av bedriften.

Bjørn regner med å slite dørstokken i Holum skog i mange år til. Ellco Etikett har hatt en meget positiv utvikling de senere årene, og det er altfor mye spennende på gang til at han kan gi seg nå.

Artikkeltags