Fredag monteres utstillingen sammen med kunstnerne og lørdag formiddag åpner utstillingen. Kunstnerne er til stede og vil si noe om hvordan de arbeider. Utstillingen henger oppe fram til 1. oktober, forteller Jorunn Finstad i Nittedal Kunstforening.

Tekstiler

Alle de tre kunstdamene bor og arbeider i Nordland. Kari Elfstedt holder til i Sandnessjøen. Hun er billed- og tekstilkunstner og har i mange år jobbet med tekstil for teater, film, TV og med egne utstillinger og prosjekter. Kari Elfstedt har hatt flere separatutstillinger og gruppeutstillinger først og fremst i Nord-Norge, deltatt på landsdelsutstillinger, hatt flere egne utsmykkingsoppdrag og blitt innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet og Norsk kulturråd. Hun har lang erfaring som kostymedesigner for norske spillefilmer, blant annet «Reisen til julestjernen», og fikk Amandaprisen for kostymene til filmen «Landstrykere» i 1990. Hun arbeider nå mest med skulpturelle tekstiler og drakter inspirert av japanske shibori-teknikker.

Akvarell og 3D

Wenche Harriet Johansen bygde i 1996/1997 eget verksted og atelier i Rognan i Saltdal. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger, er innkjøpt av Norsk kulturråd og har hatt flere kunstneriske oppdrag. Hun jobber ofte med tema, og blir inspirert av myter og gammel kultur. I tegningene bruker Johansen akvarellblyant og akvarell, soft pastell, og kull. 3D-arbeid er formet av papir og gesso og har elementer av smidd jern.

Tekstilcollage

Kirsten Skaar Pedersen har det meste av tiden bodd i Bodø. Hun jobber blant annet med «tekstilcollager» i form av håndapplikasjon/broderi. Gjenbruk av egne tidligere stofftrykk og/eller tekstiler fra sin historie får ny mening i bilder eller tepper ment for vegg. Ellers har hun også jobbet med akrylmaleri, tegning og grafikk.

Pedersen har hatt mange separatutstillinger, deltatt på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger, på års- og landsdelsutstillinger, hun er innkjøpt av bl.a. Norsk kulturråd, Troms og Nordland fylkeskommune og har hatt flere utsmykkinger. I denne utstillingen i Nittedal Kunstforening viser hun akrylmalerier på lerret og plate, samt veggtekstiler i små og større formater, noen i glass og ramme.