Våren 2019 fant guttene i bandet To You seg for at de ønsket å hedre Jahn Teigen.

– Dette er et prosjekt som kom i gang i våres da jeg tenkte på om det var mulig å dra i gang et tributeband. Da kom ideen med et Jahn Teigen-tributeband. Mitt andre prosjekt, som spiller mye rundt omkring her på Østlandet, har en god del av Teigens sanger, og jeg så hvor populært dette var, forteller Egil Johnsrud i en mail.

Han er en av initiativtakerne bak tributebandet En Dags Pause, som tar for seg musikken til mannen bak Mil etter mil og Optimist. Johnsrud forteller at tributebandet raskt ble en suksess.

– Vår Første konsert var ett fullsatt Hotell i Hokksund 11. oktober og har siden også blitt utsolgt to kvelder på Kulturpuben i Lillestrøm og samt et konsert sted på Jessheim.

Fredag 1. november klokken 22.00 spiller bandet konsert på Hagan Café og bar. Ifølge pressemeldingen fra bandet har salget av billetter vært bra og det er få billetter igjen til konserten fredag.

En Dags Pause består av til sammen tre nittedøler, Egil Johnsrud, Fredrik Fernando Nilsen og Charlotte Isabell Nilsen. Bandet har også hentet tre andre musikere som også er fan av Teigen. Bandet består nå av seks medlemmer, fem menn og én kvinne.

– Vi begynte å lete etter folk. Det var da neste bygde gutt, Fredrik Fernando Nilsen, dukket opp og hadde lyst til å være med. Det viste seg at min søster, Charlotte Isabell Nilsen, også ville være med. Vi trengte ei på kor og som kunne gjøre stemmen til duettene Jahn Teigen og Anita Skorgan hadde sammen. Vi var i gang med øvinger rundt mai-tider og begynte da med å booke inn jobber. Det viste seg at dette var sårt savnet. De stedene vi satt opp ble forhånd solgt med billetter og ble raskt utsolgt på de fleste stedene, skriver Johnsrud

– Det er allerede neste år satt opp mye jobber med dette prosjekt på alt fra mindre steder til kulturhus så vi har en spennende tid foran oss, fortsetter han.