Det var flotte forhold og skikkelig vinterstemning med nærmere 600 deltakere. Det ble gjennomført sprint på lørdag og fellesstart på søndag. I klassene 17-19 år var det Sparebank1 Cup, og her hadde Nittedal Skiskytterlag med tre utøvere på lørdag og fire på søndag.

Solid innsats

Ida Madeleine Fuglset stilte i K18. På lørdag ble det tre bom og niendeplass, men Ida viste bedre takter på søndagens fellesstart med totalt fire skytinger. Da avanserte hun til en fjerdeplass.

I M18 gikk Markus Aspevik Hannestad inn til 14. plass begge dager. Henrik Omland deltok på fellesstarten søndag. Han har slitt med muskelskade, og stilte opp for å teste formen. Den viste seg å være meget solid, og ikke minst oppløftende for sesongen. Henrik skjøt hele 18 treff (1+0+1+0) og gikk inn til en sterk 2. plass.

Suveren seier

Storm Kristoffer Veitsle i M17 stilte for første gang med børse på ryggen. Han var uheldig og fikk kyssesyke i sommer, noe som har preget hele høsttreningen. Det var derfor skapt usikkerhet rundt hvordan sesongen blir. Men med god fart i sporet sikret han seg 2. plassen på sprinten i en meget sterk klasse.

Søndag var Storm helt overlegen på fellesstarten. Han fikk en tidlig ledelse etter å ha skutt fullt hus på begge liggendeseriene. Halvveis i løpet ledet han med nærmere to minutter, så han gikk kontrollert for å kunne fokusere på den stående skytingen. Den løste han også bra. Storm skjøt åtte treff i stående og vant til slutt overlegent, nesten tre og et halvt minutt foran nummer to!

Avanserte

I seniorklassene hadde Nittedal med Sindre Pettersen og Lisa Elin Fergusson Sørlien. På lørdag gikk Lisa inn til 49. plass og Sindre 24. plass. På søndagens fellesstart klatret Lisa noen plasser opp og fikk en 39. plass, mens Sindre klatret til 20. plass. Neste stevne for de eldre utøverne finner sted på Lygna om to uker.