– Det er ikke helt på nivå med «min første kjærlighet», men det er uansett alltid noe spesielt med de første!, sier kjøpmann Pål Kleven på Rema 1000 Gjelleråsen i en pressemelding.

Vi venter hvert år på de første norske jordbærene.

– Det finnes ikke bedre jordbær i verden enn de norske! Norske jordbær smaker friskt, søtt, sol, sommer, ferie, flørt og helt nydelige, fastslås det videre.

Først ute

Lørdag 15. mai var Rema-en på Gjelleråsen den eneste butikken på Østlandet som kunne selge norske jordbær til noen av sine kunder, og det understrekes noen av sine kunder. Butikken fikk levert en kasse av årets første norske jordbær. Noen uker før alle vi andre kan nyte dette.

Ifølge kjøpmann Kleven er det dessverre ikke mange kurvene ennå og det er fortsatt 6-7 uker frem til den norske sesongen er i gang for fullt.

– Det er litt stas å være først ute selv om det er et fåtall kunder som får mulighet til å kjøpe disse bærene. Årets første er produsert på Finnøy i Rogaland av Kåre Nordbø, sier han.

Litt senere sesong i år

Det er selvfølgelig avhengig av vær fremover, men vi hatt en relativt kjølig vår og sesongen er ifølge Rema 1000 en til to uker forsinket i forhold til et normalår. I uke 27 håper man med at det det vil være god dekning av norske jordbær i alle butikker.

Selv om det tegner til å bli en normal sesong i forhold til produksjonsmengde kan det bli mindre norske jordbær tilgjengelig i butikkene. ifølge dagligvarekjeden er den største utfordringen produsentene har tilgang på arbeidskraft. Plukking gjøres i stor grad av importert arbeidskraft og pandemien skaper utfordringer.

– Mange jordbærprodusenter frykter at store deler av produksjonen kan gå tapt som følge av mangelen på plukkere. For oss som kunder i butikkene vil det bety redusert tilgang. Produsentorganisasjonen og norske myndigheter jobber med å finne løsninger på dette, opplyses det i pressemeldingen.