– Fredskonserten med Halvdan Sivertsen er én av de jeg husker best, så nå gleder vi oss skikkelig til å synge med ham igjen, ikke minst det at det er fullt band denne gangen er veldig kult. Halvdan er så engasjert og herlig å jobbe sammen med, så for oss i Caldera er dette den beste sesongstarten vi kunne fått, sier dirigent Anne-Britt Henriksen.

Under Fredskonserten i 2002 var Bjertnesaulaen fylt til randen og mange ble avvist i døren. Nå, 20 år etter, er konserten lagt til torget ved Flammen, slik at det skal være plass til flere.

– Det blir en skikkelig helaften, lover kultursjef i Nittedal kommune, Fredrik Glans.

Halvdan = Hits og humor

Som alltid når det gjelder Halvdan Sivertsen står livet, kjærligheten og en solid dose nordnorsk humor sentralt. Etter et halvt århundre som artist, har mannen fortsatt mye på hjertet. Han er fremdeles opptatt av den stakkars kloden vår, brenner for kjærligheten, vennskapet og de som trenger oss.

Karrieren til Sivertsen spenner over mer enn 50 år, fra den spede starten i Bodøs pop- og rockemiljø på 60-tallet, via visebølgen på 70-tallet, til å bli en av landets mest populære artister de siste 30 år. Og i 2020 ble han innlemmet i Rockheim Hall of Fame for sitt bidrag til den norske populærmusikken.

I tillegg til å gi ut en rekke prisbelønte album og være en fjerdedel av tidenes største norske supergruppe, Gitarkameratene, har musikken til Halvdan blitt brukt i både film og teater.

Bård varmer opp

Nittedølen Bård Christiansen varmer opp før Halvdan med band inntar den store utescenen. Bårds debutalbum, «Hard Working Man», fikk svært gode omtaler fra ledende kritikerstemmer. Han er også kjent for å gi herlige coverversjoner.

Med seg på keys denne kvelden har han Lasse Hafreager, som har spilt med blant andre Hellbillies og Sambandet og Philip «Phillie» Obuscov, tidligere fast gitarist for avdøde Hank von Helvete.

Kulturfaktor samarbeider med GIF Fighters om rammene rundt konserten. GIF-erne sørger for at publikum kan kjøpe seg noe godt i glasset og noe å bite i.

– Vi garanterer en herlig konsert ute på Kulturtorget med sensommerfølelse og kort vei mellom elleville gapskratt og det dypeste alvor, sier kultursjef Glans.

Han legger til at det blir satt ut et antall benker, men at det kan være lurt å ta med egen fluktstol eller piknik-teppe hvis man vil sette seg i gressbakken. For øvrig er det ståplasser foran scenen.