20-24. februar ble Norwegian Horsefestival arrangert for aller første gang i regi av Erik Berentsen, i samarbeid med Bjørn Rune Gjelsten og Kristin Andresen. Hesteshowet har vært omtalt som et av de største i Skandinavia, og ble avholdt ved varemessa i Lillestrøm.

Nittedal Rideklubb stilte med seks ekvipasjer; tre i sprang og tre i dressur. Fredagen var et stort høydepunkt for klubben, med totalt tre seire og en andreplass.

Solid seier til Rikke

Rikke Aanstad Lium og Eva Kristine Sollie stilte til start i CSIAm- A Silver Tour (110cm, 110cm, 115cm i finalen). Dessverre var ikke hellet med Eva Kristine denne helgen, men hun og hesten Maldini tar med seg erfaringene videre, og disse kommer sterkere tilbake.

Rikke og hennes Damantha leverte fine runder under de tre konkurransedagene. Fredagen red ekvipasjen inn til en solid seier, med null feil i begge faser og hele tre sekunders forsprang til neste ekvipasje. Med hele 41 startende i klassen, og en krevende bane, er dette en fantastisk prestasjon!

Pernille først ut i dressur

Otelie Sollie og Kompis stilte også til start på sprangbanen, blant ponniene i Stall Lie Hvalen Ponni Cup. Kompis syntes nok arenaen var litt stor og skummel, men vi vet at denne ekvipasjen kommer sterkere tilbake.

Innenfor dressurrailen var Pernille Høistad og Tailormade Tornado først ute med å representere klubben. De red Skoies cup, som gikk i LA onsdagen. Her hadde ekvipasjen noen dyre feil, men kom videre til finalen. Finalen gikk i MB fredagen, her red ekvipasjen et solid program, og inn til en flott seier med 67 prosent.

Kjersti Aarsand og hennes Norums Strips var neste dressurrytter ut for Nittedal. De stilte til start i Comeback cup onsdagen, hvor de red inn til en flott andreplass, med 66 prosent i LC. Ekvipasjen gikk dermed videre til fredagens finale. Kjersti og Strips var ikke noe dårligere denne dagen, og de stakk av med nok en andreplass, denne gangen til 66 prosent i LB.


"EB" imponerte igjen

Vår siste rytter ut til å representere klubben var den erfarne dressurrytteren Ellen Birigitte Farbrot med hingsten Tailormade Red Rebel. Ekvipasjen stilte til start i CDI*3 Small Tour. De red inn til en andreplass torsdagen, og super førsteplass fredagen, med henholdvis 70 prosent og 71 prosent.

Finalen, lørdag, gikk i kür som er et egenkomponert program til musikk, her på Intermediaire 1 nivå. EB og Red Rebel danset seg til seier, og det var ingen tvil om hvem som var best, med en totalscore på over 74 prosent, ble det en overlegen seier til ekvipasjen.

Å konkurrere under et slikt arrangement med mye publikum, større arenaer og tøffere konkurranse, er krevende og man får virkelig testet både seg selv og hesten. Nittedal Rideklubb hadde en super heiagjeng på plass alle dagene, og vi er alle veldig stolte av våre representanter under NHF.

Av Marte Svenkerud, for Nittedal Rideklubb