Nittedalsløp på Nordåsen i helga

TURBOFART: Nittedal Hundekjørerklubb arrangerte rennet sitt på Lygna i en god del år, men de siste gangene har de i stedet valgt Nordåsen i Nannestad.

TURBOFART: Nittedal Hundekjørerklubb arrangerte rennet sitt på Lygna i en god del år, men de siste gangene har de i stedet valgt Nordåsen i Nannestad. Foto:

Noen av landets beste hundekjørere kommer i helga til Nordåsen Skistadion på Maura for å delta i det årlige Nittedalsløpet. 

DEL

Løpet arrangeres av Nittedal Hundekjørerklubb og går over 12 km for junior og senior. Løpet inngår også i norgescupen. For de yngre klassene er distansen 5 km. Distansen gjennomføres med pulk. Det vil sa at hunden trekker en pulk tilsvarende 70% av hundens vekt. Utøveren går på ski bak pulken.

– Øvelsen krever god styrke og utholdenhet både for hund og utøver og man er avhengig av et godt samarbeid for å lykkes, sier leder i Nittedal Hundekjørerklubb, Bent Aaseby. Det arrangeres også slede 4-spann over 5 kilometer. Her benyttes en tradisjonell slede og det kan benyttes inntil fire hunder.

Hvis du er nybegynner eller har en hund som ikke er «konkurransehund», arrangeres det en klasse for de som har lyst til å prøve seg på hundekjøring.

– Man kan her velge mellom å kjøre med eller uten pulk. Her er det tilstrekkelig at hunden er 12 måneder gammel, og her tar vi imot påmeldinger på stadion, sier Aaseby.

– Vi ønsker å vise frem denne spennende sporten til flere og inviterer publikum til å komme å se på samspillet mellom hund og eier. Kiosken er åpen, avslutter Aaseby.

Artikkeltags