Heldigvis ble ingen personer skadet i ulykken, men det ble store materielle skader. Ulykken skal ha skjedd i selve krysset, men Løken har ingen opplysninger om hvor lastebilen traff bussen.

Bussen var uansett ikke kjørbar, så resten av holdeplassene på ruta ble ubetjent. Dette var også siste ekspressbuss for dagen, sier Løken, så passasjerene måtte dermed finne andre måter å ta seg videre på. Det ble ikke satt opp noen ekstra buss.

– Men i dette tilfellet gjelder Ruters reisegarantiordning, så de som bestilte taxi for eksempel kan få igjen utlegget, understreker Løken.

Det var rundt klokka 17 onsdag det smalt i krysset på Carl Berner. Bussrute 21 og 28 ble også berørt av ulykken, og i tillegg skapte sammenstøtet kø i trafikken. Krysset ble stengt i en drøy halvtime, mens det ble jobbet med å få fjernet kjøretøyene. Kort før klokka 18 meldte Oslo-politiet på twitter at kjøretøyene var fjernet, og veibanen ryddet. Bussen er transportert til nærmeste bussgarasje. Men det var fortsatt behov for noe opprydding i krysset etter nedfall fra kjøretøyene, men dette ryddes på et senere tidspunkt. Politiet jobbet onsdag kveld fortsatt med partene for å avklare videre behandling.

Smellen på Carl Berner var for øvrig ikke den eneste som har påvirket trafikken på Trondheimsveien (riksvei 4) onsdag. Ved 14.30-tida var nødetatene på Stovner hvor en bil kjørte tvers over en rundkjøring og traff en annen bil, noen murblokker og en lyktestolpe. Det ble en del materielle skader, men trolig ingen alvorlige personskader. Men tre personer ble undersøkt av helsepersonell.

Ut fra videoovervåking på stedet så politiet at en kvinnelig fotgjenger var nær ved å bli påkjørt, men hun kom seg heldigvis akkurat unna å bli truffet av bilen. Denne kvinnen var iført en grønn jakke og forlot stedet før politiet kom. Politiet ønsker å komme i kontakt med henne.

Årsaken til ulykken er uviss, men den medførte mye kø i området og politiet meldte om at det en god stund var full tilbakeblokkering fra riksvei 4 i retning Stovner.