To parkeringsfluer i en smekk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Parkeringsplassen til Slattumhallen kan gi sårt tiltrengt innfartsparkering, mener Ole-Erik Yrvin. En lystavle som f orteller om ledige plasser på Hvam vil han også ha.

DEL

– Det trengs innfartsparkeringer nå. Parkeringssituasjonen er akutt. Så akutt i hele kommunen at det kan ikke bli bygd fort nok, sier Ole-Erik Yrvin, og stiller seg helt bak bussjåfør Jan Arild Gjengstø sitt innspill i høstferien.

Trippelvinn

Og idrettsrådet har kanskje allerede kommet med en løsning, tror han. I søknaden til kommunen ber de om en parkeringsplass til Slattumhallen, rett i bakkant av den som allerede ligger her. Det kan gi over 24 ny plasser, tror Yrvin.

– Det er en vinn-vinn-sak – nei, en trippelvinn-sak. Slattumhallen sender et kraftig signal om at det trengs flere parkeringsplasser. Og så kan pendlerne bruke dem på dagtid. Det er all grunn til å følge opp forslaget fra idrettsrådet, mener han.

Usedvanlig intelligent

– Parkeringsplasser her er en særdeles god ting. Spesielt for småbarnsfamilier. Da kan de få tidsbudsjettene til å gå opp. Det er dem jeg er mest bekymret for. Vi har veldig mange barnefamilier i bygda, sier Yrvin.

– Når Nittedal må lage en plan for Slattumhallen er det usedvanlig intelligent om de ser på parkeringen samtidig. Da slår man to fluer i en smekk, med én prosess i stedet for to.

Innfartsparkering er det midler til i fylkeskommunen.

– Og de som har ferdige planer kommer først i køen. Jo fortere de får laget planer for både hall og parkering, jo fortere er innfartsparkeringen på plass.

Varseltavle om Hvam

Allerede 8. januar ble innfartsparkering tatt opp i kommunestyret. En rekke punkter ble sendt videre til fylkeskommunen. Dem kommer det svar på om noen uker, når samferdselsbudsjettet i fylket er klart.

  • Kan bygging av 20 plasser på Slattum forseres, i stedet for å bygges i 2020?
  • Kan man vurdere innfartsparkering på Kjul og Skillebekk?
  • Kan det settes opp en elektronisk varseltavle ved Hagantunnelen sydover med hvor mange ledige plasser det er på Hvam?

Aller enklest

En varseltavle er det aller enkleste, mener Yrvin.

– Det er jo ingen vits i å sende folk ned hvis de ikke vet at det er parkering. De bør få en reell beskjed. En lystavle er enkle greier, slett ikke rakettforskning.

De to innfartsparkeringene på Hvam, 100 plasser ved Olavsgaard Hotell og 300 ved Plantasjen, er gratis for reisende med Ruter, og for dem som samkjører videre.

Hvam et bra tips

– I rushen går jo bussen inn til Helsfyr hele tiden. Da kan du ta T-banen til sentrum hvert tredje minutt. Flere går faktisk av bussen her, for å slippe å stå i kø i buss. Det er jo kaotiske tilstander rundt Bussterminalen, sier Yrvin, som tror Hvam kan være et bra tips for pendlere herfra.

Men da er det greit med lystavle, så man vet. Han tror også det kan bli mange flere plasser ved Plantasjen. Et volum vi ikke kan konkurrere mot her i Nittedal.

Tror ikke bompenger virker

Når helsehuset kommer blir det behov for parkeringsplasser på jordet ved rådhuset. Disse kan også brukes som innfartsparkering, mener Yrvin.

Han synes bompengene blir verre og verre, og tror ikke økte bompenger er noen snarvei til mindre biltrafikk.

– Jeg har mer tro på å fjerne flere parkeringsplasser i Oslo eller gjøre det enda dyrere å parkere. Jeg kan jo selvsagt ta feil. Innfartsparkeringer må løses åkke som.


Gratis å parkere på Hvam

Såfremt du har gyldig Ruter-billett, er det gratis å parkere på en av de 400 plassene på Hvam. Både papirbillett og billett fra Ruter-app er gyldig. Ingen av delene skal legges igjen i bilen, men fremvises til vakt når man ankommer. Alternativt kan du parkere først, og deretter kjøpe billetten på bussen. De midlertidige innfartsparkeringene kan også benyttes hvis du samkjører (2+) med andre videre mot Oslo. Bussen kjører hvert 15. minutt i rushtiden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken