Helprofft om tanntroll

KLASSIKER. Nittedal teater er på turne med Karius og Baktus. Nå kommer de til Nittedal og Samfunnssalen på Nittedal ungdomsskole.

KLASSIKER. Nittedal teater er på turne med Karius og Baktus. Nå kommer de til Nittedal og Samfunnssalen på Nittedal ungdomsskole.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tanken er enkel - drive amatørteater og et helproft produksjonsselskap samtidig. Neste helg med Karius og Baktus på menyen.

DEL

– Karius og Baktus er en helproff produksjon – alle er på lønn, forteller Lene Hagen i Nittedal teater.

Fredag 3. november til søndag 6. november frister de publikum med fem oppsetninger av den klassiske historien om to tanntroll som bor i tennene til Jens. Og så kommer tannbørsten. Og tannlegen.

– Den er ganske energisk

Forestillingen er den klassiske Egnerforestillingen

– Men det er med Lene-vri, ler hun. – Den er ganske energisk, med en god del morsomheter. Tannbørsten er personifisert. Og tannlegen, som faktisk kommer inn og borrer i tennene til Jens.

I tillegg er det interaktivt lyd og lysbilde.

– Det er jo selvfølgelig den kjempehistorien som det er. Jeg er tro mot manus, men med litt mer spenstig regi, smiler hun.

Lene understreker at det er viktig å ta vare på Norges barnelitteratur og dramatikk, bli kjent med det som har vært og føre det videre til nye generasjoner.

– Det er viktig at vi forsetter å spille disse tingene videre. Og så er det et lite avbrekk i hverdagen.

Heier på tanntrollene

– Barn er jo veldig glad i det spennende morsomt og litt trist – på en gang. Man heier jo nesten på tanntrollene og blir jo nesten i mot tannlegen. Men man kan jo ikke det heller, ler hun.

– Og så går det jo bra til slutt. De seiler jo videre til neste munn.

I fjor satte de opp en annen Egner-perle på samme proffe måten, nemlig Dyrene i Hakkebakkeskogen. De har allerede hatt forestilling på Rommen. Og skal opptre på Hadeland fra fredag til lørdag. Etter det er det Ringerike og turné rundt omkring i både Akershus og Oppland.

Skaper arbeidsplasser

Lene Hagen som startet Nittedal teater og fortsatt leder den stadig voksende bedriften med en genial idé i bunnen.

– Å ha helproffe produksjoner, det er det vi har jobbet for. Å jobbe i rent amatørteater med barn og ungdom, men så er det også viktig at vi skaper arbeidsplasser her – og da jobber vi jo helproft. Alle har vi utdannelser som gjør at vi kan jobbe profesjonelt. Alle er vi tilknyttet Nittedal teater. På den måten kan vi tjene penger på og leve av utøvende yrker, sier Hagen.

TREKKER I TRÅDENE. Økonomiansvarlig og skuespiller Katrine Vabog (t.v.) og kunstnerisk ansvarlig Lene Hagen i Nittedal Teater gleder seg til  ta imot publikum til musikal, konserter og aktiviteter på Skyset gård.

TREKKER I TRÅDENE. Økonomiansvarlig og skuespiller Katrine Vabog (t.v.) og kunstnerisk ansvarlig Lene Hagen i Nittedal Teater gleder seg til ta imot publikum til musikal, konserter og aktiviteter på Skyset gård. Foto:

Trekker folk fra andre steder i landet

På Karius og Baktus forestillingen er det tre proffe skuespillere på scenen. Håvard Hestetun er Karius. Han har tidligere spilt Mikkel Rev i Nittedal teater sin oppsetting av Hakkebakkeskogen, en av soldatene i Brødrene Løvehjerte – og Sjarmør Even i Prøysen-oppsetningen fra juni i år. Christina Tindvik Strøm skal spille Baktus. Hun var også med på "Du skal få en dag i mårå". Torbjørn Øvre er tannbørste og tannlege.

– Christina er utdanna ved musikkteaterhøgskolen. Torbjørn har bachelor fra Volda og det har Håvard også. Det er spennende at vi trekker til oss folk fra andre steder i landet med dette konseptet, sier Lene Hagen om Nittedal teater.


Artikkeltags