Gru-grøsselig Halloween fest

LOFTET. Vilde Hansen-Sævik, Katrine Vabog, Linn Sørvig og Bendik Simensen skla gjøre både loftet og Nittedal ungdomsskole utrygg.

LOFTET. Vilde Hansen-Sævik, Katrine Vabog, Linn Sørvig og Bendik Simensen skla gjøre både loftet og Nittedal ungdomsskole utrygg. Foto:

Tirsdag må du finne frem hoggtennene og blodsminken. Dette blir skummelt.

DEL

Inne på Nittedal ungdomsskole er det en helt alminnelig onsdag. Nesten. For rett innenfor døra er det liksminke, blod i munnvikene, tyllskjørt og en veldig skummel klovn.

– Vi måtte jo gjøre det ordentlig, sier Katrine Vabog i Nittedal teater.

Tirsdag er det nemlig stor Halloweenfest på Nittedal ungdomsskole.

Skummelt loft

Her blir det skrekkløype opp på loftet, sier Vabog så fort vi har kommet oss gjennom kantina og inn mot det som vanligvis er bak scenen i Samfunnssalen.

– Nå holder vi på hele helga og mandag og tirsdag for å gjøre alt i stand. Det er kjedelig hvis gjestene kommer og så er det halvveis, sier Katrine ivrig.

Hele gjengen i Nittedal teater står bak. De dukker også opp som diverse skumle karakterer på festen. Og på scenen.

– Det blir et sirkusshow. Hvor man møter flere av karakterene som er med rundt på festen, smiler Katrine, veldig lurt nå.

Fest for alle

– Og så blir det en skikkelig skrekkløype. Og vi deler den i to. en del blir litt snillere enn den andre. Før vi går over i del to så blir det annonsert at dette er for de aller tøffeste.

– Blir det ikke veldig skummelt?

– Jo. Men man kan på en måte velge om man vil være med på de skumle tingene eller ikke. Og jeg håper alle kler seg ut. Da blir det litt ekstra stas.

Festen passer for alle understreker hun. Fra skolebarn og oppover. Og de aller tøffeste barnehagebarna.

– Du kan komme alene, eller med en vennegjeng. Det passer for tenåringer så klart. Noen vil kanskje ta med foreldrene. Dette er et tilbud alle kan være med på.

Slår på stortromma

Tidligere har de hatt utendørs Halloween-løype med gru og grøss på Aas gård.

– Nå ville vi gjøre noe litt ekstra. Og siden Halloween falt på en tirsdag, på en av øvingene våre, bestemte vi oss for å slå på stortromma.

Overraskelser blir det mange av. Diskotek og cafe blir det også. Og filmvisning i peisestua.

– En skummel barnevennlig film og en litt skumlere etterpå. Katrine forteller at de lover å si ifra før den skumleste settes på.

Før og etter knask eller knep

– Halloween var ikke veldig populært da det kom til Norge?

– Jeg føler at det har blitt mye mere akseptert og at det har tatt over litt for julebukktradisjonen. Og du kan komme hit både før og etter at du har gått knask eller knep.

Konkurranser blir det også.

– Som føle-esker. Du vet aldri hva som er oppi der, gliser Katrine, litt skummelt under grønn sminke med blod.

– Og så har vi et "fangene på fortet"-rom. Der de som deltar må klare det på tid. Og det blir selvsagt premier. Og så har vi blodpopcorn. Det er veldig godt. Vi gleder oss veldig!


Artikkeltags