Kommunen ber folk om å koke vannet

Nittedal kommune har koblet opp tank med rent vann til sykehjemmet på Døli.

DEL

Jordraset på Li mandag morgen fører også til problemer med vanntilførselen i store deler av kommunen.

– Vi melder om at drikkevannet i Nittedal kan være forurenset på grunn av vannbrudd. Det gjelder alle som er tilknyttet kommunal vannforsyning, skriver kommunen på sine nettsider.

– Per nå vet vi ikke veldig mye men jobber med å få oversikt. De som har vann må koke vannet inntil videre, sa kommunikasjonssjef i Nittedal kommune Kristian Westgård kort tid etter at meldingen om raset kom mandag morgen.

Klokken 11.53 skriver kommunen at det er koblet opp rent vann fra tank til sykehjemmet på Døli. En lignende tank er på vei til sykehjemmet på Skytta.

Videre opplyser kommunen at så langt de har oversikt over er 20 boliger uten strøm i Kirkeveien og Birkelundveien. Kommunen ber alle som har mistet strømmen og ikke får kokt vannet om å kjøpe drikkevann på butikken.

Like før klokken halv elleve skal det ha blitt sendt ut en SMS fra Nittedal Vann og avløp. Der meldes det at drikkevannet i området Skytta, Hagan, Slattum, Kjul, Åneby, Løvstad/Varingskollen og deler av Rotnes kan være forurenset. De anbefaler at vann som skal drikkes eller brukes til matlaging kokes før bruk. Det opplyses videre om at ny melding vil bli gitt når vannet er trygt å bruke. Videre henviser vann og avløp i meldingen til kommunens nettsider for mer informasjon.

Råd fra Nittedal kommune i forbindelse med jordraset:

Artikkeltags