Gå til sidens hovedinnhold

Totalforbud mot vanning på Rotnes

Artikkelen er over 3 år gammel

En vannlekkasje på Rudstein er årsaken til at kommunen innfører vanningsforbud på Rotnes fra og med mandag.

Ifølge kommunens nettside jobber Nedre Romerike Vannverk med å stoppe lekkasjen. De regner med å være ferdige med nødvendige reparasjoner innen tirsdag formiddag.

– Vi kommer tilbake med ny beskjed på kommunens nettside i morgen formiddag, da vi håper å kunne oppheve vanningsforbudet, sier Stine Strachan, kommunikasjonskonsulent i Nittedal kommune.

Viktig å overholde forbudet

Strachan påker at det er ekstremt viktig at alle innbyggere på Rotnes overholder forbudet. Det innebærer at man ikke vanner i hagen, ikke fyller opp plaskebasseng eller bruker mer vann enn strengt nødvendig.

– Det er ikke noen spesiell grunn til lekkasjen, det er bare sånt som skjer av og til. Røret som lekker, ligger på 6-7 meters dybde, men NRV regner som sagt med å få reparert dette uten problemer, legger hun til.

Mens reparasjonsarbeidet pågår må vannforsyningen som vanligvis kommer fra Rudstein og opp til Rotnes, stenges. Rotnes må inntil videre få vann fra høydebassenget på Tumyrhaugen. Dette bassenget har imidlertid begrenset kapasitet.

– Det har nok vann til å forsyne befolkningen fram til i morgen tidlig, dersom folk bare bruker det nødvendige av vann, og utsetter vanningen, sier Stine Strachan.

Forbruket av vann til utendørs vanning er for tiden høyt, og det er for å sikre nok rent drikkevann at det innføres vanningsforbud mens reparasjonsarbeidet pågår.

Kommentarer til denne saken