Gå til sidens hovedinnhold

Nittedal fjerner munnbindplikten

Fra og med i dag kan du gå på butikken uten munnbind.

– Den eneste bestemmelsen i den lokale korona-forskriften oppheves. Dermed kan du fra og med torsdag 17. juni gå på butikken uten munnbind, melder Nittedal kommune i ei pressemelding torsdag ettermiddag.

Torsdag i 12-tida vedtok kriseledelsen i kommunen at det fra og med i dag kun er de nasjonale koronatiltakene som gjelder.

Nittedals lokale forskrift har de siste to ukene kun hatt bestemmelser om bruk av munnbind på offentlige plasser, etter at reglene om breddeidrett og andre fritidsaktiviteter ble opphevet i starten av juni.

Nå fjernes altså også påbudet om bruk av munnbind.

– Det er fortsatt situasjoner der det kan være gode grunner for å bruke munnbind, særlig i kollektivtrafikken. Nå blir det allikevel opp til hver enkelt å avgjøre, sier ordfører Inge Solli.

– Det er enkelte som har helseplager når de bruker munnbind, så jeg oppfordrer folk til ikke å opptre som «munnbindpoliti», legger han til.

Senterleder Lene Eriksen på Mosenteret får høre nyheten gjennom Varingen.

– Vi vil fortsatt anbefale kundene våre å bruke munnbind, men i løpet av dagen tar vi ned påbud-skiltene. Jeg må bare varsle leietakerne våre først, sier Eriksen litt før klokka 13 torsdag:

– Jeg tror nok mange gleder seg over at påbudet er borte.

Siste ti dager har vært smittefrie i Nittedal. Samtlige nabokommuner har høyere smittetrykk enn oss, som Varingen meldte tidligere i dag.

– Jeg vil takke alle som har bidratt til at vi har så lite smitte for tiden, sier ordfører Solli.

Kravet om å bruke munnbind i butikker og offentlige lokaler i Nittedal ble innført onsdag 4. november i fjor. Etter et drøyt halvår er det altså over.

Les også

Kunder på Mosenteret om nye munnbindregler: – Støtter påbudet, og må bare gjøre det beste ut av det

Oslo fjernet i går, onsdag, både påbudet om munnbind i butikker og det lokale kravet om å holde to meters avstand. Kravet om munnbind i kollektivtransporten og taxier ble videreført i hovedstaden.

Onsdag gikk Folkehelseinstituttet ut med at det ikke lenger er noe nasjonalt råd å bruke munnbind i Norge. FHI mener ulempen etter hvert vil bli større enn den eventuelle nytten, ifølge NTB.

Kommentarer til denne saken