Temaserien er et ekstra tilbud i tillegg til seriespillet, med fire runder i året. Hver runde har sitt eget tema, der man belønner ulike ferdigheter som er viktige for å utvikle gode håndballspillere. Vinneren er laget som har fått flest poeng og som Håndballforbundet vurderer at løste temaet på best mulig måte. I januar var temaet kant- og bakspilleravslutninger.

– Hver gang gutta scoret fra kant eller distanse utenfor 9-meteren, fikk laget tre poeng på måltavla. Redning av målvakt ga også ett poeng. Det ga oss mange poeng, og jeg synes alle gutta våre var skikkelig gode, sier Malin Anderson, som er hovedtrener for Nit-Haks 13-årsgutter. Gutta vant tre av kampene i sin pulje, mens den siste endte med et knepent tap.

Nit-Haks G13 år består av 20 gutter fra hele bygda. Flest er født i 2009, men laget har også spillere som er født i 2010 og en som er født i 2008. Til vanlig spiller G13 i to serier, og trener tre-fire ganger i uka. Guttene ble også kåret til temavinner i fjor, da utgruppert (offensivt) forsvar var tema.

– Det er skikkelig stas å bli kåret til temavinner, det er vi veldig glade for. Vi har øvd mye på avslutninger fra kant og distanseskudd, dermed er det moro at guttene forsøker og lykkes i kamp også. Våre verdier i laget er vennskap, samarbeid og å ha det gøy, og det er herlig å se at guttene lever opp til verdiene og viser det i kamp, sier en fornøyd Anderson.

Hun er utdannet mastercoach i håndball, det vil si at hun er trener på internasjonalt toppnivå. Hun er også hovedtrener for klubbens damelag i 2. divisjon. I tillegg er hun trenermentor i klubben, og trener for Nit-Haks ukentlige Skills Akademi som er for klubbens ivrige håndballspillere mellom åtte og 14 år.

– Alle gutter som er nysgjerrige på håndball er velkomne til oss. Håndball er morsomt, og perfekt for gutter som liker fart, kraft, kreativitet og lagspill, forteller Anderson, som har med seg fem erfarne foreldre i sitt trenerteam for G13 år.