Gå til sidens hovedinnhold

Nit-Hak til landsomfattende serie

Artikkelen er over 1 år gammel

Nit-Haks 16-årsjenter lå under til pause i første kamp, men til slutt ble de puljevinnere og er klare for vinterens landsomfattende Bringserie i håndball.

Ettersom Spjelkavik trakk laget var det bare tre lag i lørdagens kvalikpulje. Eneren og toeren ville sikre plass direkte, mens treeren vil få en ny sjanse i oktober. Sande fra Vestfold stod som arrangør, og i første kamp tapte de 17-21 for bergenslaget Bjarg.

I neste kamp ledet Bjarg 12-10 over Nit-Hak halvveis, men bygdas lag overtok initiativet etter pause og vant til slutt 23-20. I siste match mot Sande ble det enkel seier med 31-18 for Nit-Hak etter 15-8 halvveis.

Mia Kristine Hokstad scoret hele 10 mål mot Sande, mens Veslemøy Marie Mehus og Amanda Katarina Astor nettet fem ganger hver. Veslemøy fikk imidlertid ikke avslutte kampen, ettersom hun i løpet av matchen pådro seg tre tominuttere. Mot Bjarg ble Solveig Stangvik og Mia Hokstad toppscorere med sju mål hver.

Bjarg og Nit-Hak er dermed klare for Bringserien, som spilles med 60 lag fordelt på fire avdelinger. Første runde spilles ikke før i månedsskiftet november/desember. De tre beste i hver avdeling gjør til slutt opp i et nasjonalt sluttspill i slutten av mai.

Nit-Hak ble i fjor nummer sju av 15 lag i sin pulje og tok 15 poeng på 14 kamper. De tre som gikk til sluttspill hadde 26, 25 og 24 poeng av 28 mulige.

Kommentarer til denne saken