Nit-Hak vant bortekampen mot Sverresborg med utklassingssifre 38-25 i det som vel har vært sesongbeste for laget. Dét var de langt unna å kopiere i Hakadalshallen.

Tapte kampen etter pause

Lagene fulgte hverandre til 7-7 i første omgang, men så scoret gjestene tre raske. Nit-Hak klarte imidlertid å hente seg inn, og etter å ha ligget under 10-12 til pause tok det bare minuttet å komme opp på 12-12. Sverresborg fikk et lite pusterom utover i omgangen, men ingen av lagene imponerte. Det ble straffekast utenfor av gjestene, begge lag kastet bort ballen og forsvars- og keeperspillet var på moderat nivå.

En tominutter til vertene var startskuddet på en tung periode der Sverresborg i praksis avgjorde matchen. De gikk fra 17-19 til 18-26 drøyt midtveis i 2. omgang, og da virket det som om Nit-Hak var i ferd med å gi helt opp. En rask timeout gjorde at laget tross alt fullførte på anstendig vis til 22-29.

Siri Kaarstein ble Nit-Haks toppscorer lørdag med seks mål, mens Helene Gabrielsen scoret fem og Sanna Betten og Sanchu Jeiharan fire hver. Det ble også en nettkjenning på Silje Aastrøm, Kaja Sørlie og Thea Lundemo. Hos Sverresborg scoret Anne Skjevik fem mål, men alle utespillerne til gjestene kom på scoringslista. Begge lag hadde to tominuttere.

Målforskjell kan telle

Siden total målforskjell kan bli avgjørende for om laget holder seg gjelder det å begrense nederlagene. Når differansen innbyrdes er lik mellom to lag er det total målforskjell som gjelder, opplyses det fra forbundshold. Antall scorede mål i innbyrdes oppgjør kommer først med i beregningen når tre eller flere lag ender på samme poengsum og med samme seiersmargin.

Selbu har nå 11 poeng, fire kamper igjen og 32 minusmål. De går nå foran Nit-Hak, som også har 11 poeng, men fem kamper igjen og 36 minusmål. Orkanger er ett poeng bak de to andre og på nedrykksplass sammen med fortapte Molde 2, men de har seks kamper igjen. Nit-Hak har Orkanger på innbyrdes, og skulle også Selbu havne på samme poengsum som de to andre er det Selbu som rykker ned ut fra total målforskjell i innbyrdes oppgjør.

Tøft program igjen

Nit-Hak må etter alle solemerker slå Kolstad borte i neste runde for å ha håp om å holde seg. For deretter venter Utleira hjemme og borte og Levanger hjemme, de to lagene som i praksis kniver om å få spille om opprykk. Oppsal 2 borte i siste runde blir heller ingen enkel oppgave.

Selbu har kun fire kamper igjen, men møter både Rælingen 2, Sverresborg og Oppsal 2 hjemme, før de avslutter borte mot Utleira. Et i utgangspunktet enklere program enn Nit-Haks.

Orkanger har igjen 2. lagene til Rælingen og Oppsal hjemme og Charlottenlund borte, samt Sverresborg borte og Byåsen hjemme. Hjemmekamp mot Kolstad i siste runde er også en god poengmulighet.