Nit-Hak har 15 poeng, mens Tveter, Østsiden og Harstad under streken har ti, ni og sju poeng med bare tre serierunder igjen. Mellom Nit-Hak og disse ligger også Rælingen med 11 og Vålerenga med 13 poeng, men de har fem og fire kamper igjen.

Foran på innbyrdes

Nit-Hak slo Østsiden 33-27 og Vålerenga 35-20 hjemme i Lihallen i serieåpninga i september, men deretter vant ikke laget igjen før mot Tveter i desember. Men nå ble det nye seirer borte mot Østsiden og Vålerenga, og tar Nit-Hak to poeng i løpet av de siste tre kampene mot Bækkelaget, Tromsø og Rælingen er plassen udiskutabel. Nit-Haks første oppgjør mot Rælingen endte uavgjort, mens alle de øvrige lagene bak på tabellen havner bak Nit-Hak på innbyrdes oppgjør.

Klar seier til slutt

Onsdag vant Nit-Hak med klare 27-18 borte over Vålerenga etter 15-12 til pause. Nit-Hak dro fra helt fra start og ledet 6-1, men drøyt midtveis hentet VIF opp 5-10 til 10-10. Nit-Hak var likevel foran med tre til pause, men kampen stod og vippet på 16-19 i starten av 2. omgang der ingen av lagene maktet å score på flere minutter.

Men så løsnet det for Nit-Hak, og med fire strake mål til 16-23 var kampen avgjort. Til slutt ble seiersmarginen på ni mål. Mia Hokstad satte åtte og Mia Viljugrein seks scoringer for Nit-Hak. Julie Tengelsen scoret sju for VIF, som hadde to tominuttere mot Nit-Haks ene.

Snudde og vant

Mandagens bortekamp mot Østsiden var på forhånd antatt å være nøkkelkampen, siden Østsiden avslutter serien med kamper mot de andre bunnrivalene og dermed kan plukke en del poeng. Men etter seier 28-22 i Kongstenhallen trenger ikke Nit-Hak bekymre seg for Fredrikstad-laget.

Nit-Hak havnet imidlertid bakpå i starten, og Østsiden ledet 6-2 og senere 13-9. Men det stod 13-11 halvveis, og rett etter pause var ledelsen hentet inn. Lagene fulgte hverandre fram til 17-17, men så satte Nit-Hak inn det avgjørende støtet. Med seks mål på rappen og ledelse 23-17 var oppgaven løst. Avstanden på seks mål holdt seg kampen ut. Mia Hokstad og Mia Viljugrein scoret åtte mål hver for Nit-Hak. Mia Hansen satte sju for Østsiden, som hadde to tominuttere mot Nit-Haks ene