Gå til sidens hovedinnhold

Nit-Hak kom ikke med i Lerøyserien

Nit-Hak vant en kamp og tapte en kamp i andre kvalik til den landsomfattende Lerøyserien i håndball. Det holdt ikke til å kvale inn.

Det ble seier 28-22 over Kristiansand etter 12-10 halvveis. Nit-Hak avgjorde kampen etter pause ved å score ni strake mål og gå fra 12-10 til 21-10. Mia Viljugrein stod for ti av Nit-Haks mål.

Tromsø slo imidlertid Kristiansand 26-14, og dessverre ble det også tap for Nit-Hak mot Tromsø med 28-23. Matchen var langt jevnere enn resultatet tyder på, for ved pause stod det 14-13 til Tromsø og fem minutter før slutt ledet nordlendingene bare med ett mål (23-22). Fire Tromsø-mål på rappen avgjorde imidlertid forestillingen. Mia Viljugrein scoret sju og Mia Hokstad seks mål for Nit-Hak.

Selve Lerøyserien skal bestå av 36 lag og 19 lag kvalet inn i første runde i september. I helgas andre runde var det kamp om de resterende 17 plassene. 11 puljevinnere og de seks beste toerne var sikret plass. Det var en stor ulempe for Nit-Hak at Stavanger trakk seg fra kvaliken i Lihallen, for dermed ble det bare to kamper på bygdas lag. De fleste andre avdelingene hadde fire lag og tre kamper, og dermed ville svært mange av toerne i disse puljene oppnå fire poeng på tre kamper og bli rangert foran Nit-Hak med to poeng på tre kamper.

I åtte av puljene endte ganske riktig andrelaget i pulja på fire poeng, men Junkeren og Rygge røyk ut på for dårlig målforskjell. Nit-Hak var med sine to poeng rangert som 9. beste toer, og dermed nådde de ikke opp.

Kommentarer til denne saken