Supert av Simen i Bislett Games

GOD I MYE: Simen Gløgård Stensrud er i norgestoppen både i friidrett, orientering og langrenn. Nittedølen ble nummer tre på 800 meter på Bislett.

GOD I MYE: Simen Gløgård Stensrud er i norgestoppen både i friidrett, orientering og langrenn. Nittedølen ble nummer tre på 800 meter på Bislett. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Simen Gløgård Stensrud (14) ble nummer tre på 800 meter under forstevnet til Bislett Games. Bare landets mest lovende mellomdistanseløpere i 14- og 15-årsklassen av begge kjønn fikk delta.

DEL

Simen var, sammen med Marthe Johanne Hjelmeset, Nittedals representanter.

– En veldig stor opplevelse, sier de to. Begge presiserer at det var noe helt spesielt med mye publikum og mange verdensstjerner på indre bane. Simen hadde i forkant et håp om medalje.

– Jeg er fornøyd både med tid og plassering, oppsummerte Simen etter 2.07,51. Personlig rekord med et sekund.

Tre idretter

Simen vant kretscupen i langrenn i vinter. Han gikk også til topps i Ungdommens Holmenkollrenn. I tillegg var han i fjor på seierspallen under KM i orientering.

– Inntil videre vil jeg fortsette å kombinere mine tre idretter. De store målene i sommer er Hovedløpet i orientering, der jeg håper på medalje, samt Lerøylekene i friidrett, der de beste utøverne fra Østlandet er samlet, sier Simen, som ennå ikke har alderen inne til å delta i de nasjonale mesterskapene i friidrett og langrenn.

– Skisesongen er nettopp over, så her har jeg ikke satt opp noen videre mål, sier den ambisiøse nittedølen.

Løp klokt

Simen valgte å ikke følge de to beste som stakk tidlig. I mål var han nest best av 14-åringene.

– Jeg var nummer tre i starten. Halvveis var jeg rundt fire og fem, men på slutten hentet jeg noen løpere – uten at jeg var med å kjempe om seieren, sier Simen, som viste taktisk forståelse.

– Det gikk så fort i starten at jeg bare lot de to beste gå, forklarer han.

Simen er enda bedre på 1.500 meter. I fjor toppet han norgesstatistikken på den distansen, mens han var nummer tre på 800 meter med 2.13.

– Jeg har hatt klar fremgang denne våren, presiserer han.

Tett på pallen

Marthe Johanne Hjelmeset (15) var også kvalifisert for Bislett. Hun ble nummer fire på 2.18,80. Rundt sekundet bak en pallplass, og like langt bak sin personlige bestenotering.

– Jeg burde sikret meg en pallplass, men det gikk ikke, sier Marthe, som i fjor hadde beste tid i landet både på 600 og 800 meter i sin aldersklasse. På 1.500 m var hun nummer tre.

– Jeg slet med et kne i vinter. Det spolerte store deler av langrennssesongen, og skaden gjør nok at jeg ikke helt er der jeg hadde ønsket å være i friidrett heller. Men det kommer, avslutter Marthe.

Artikkeltags