Gå til sidens hovedinnhold

Naboene våre letter på tiltakene

Denne uka minker smitterestriksjonene i flere kommuner på Romerike.

Fra og med i dag, mandag 3. mai, ble Ullensaker flyttet fra tiltaksnivå A til B.

I den forbindelse meldte Romerikes Blad mandag formiddag om gledesrop da Jessheim storsenter åpnet alle butikkene etter sju uker i dvale.

Eidsvoll og Nannestad ble mandag 3. mai tatt helt ut av den regionale ordninga for Viken-kommuner, som Nittedal ble mandag sist uke, ifølge Regjeringen.no.

Fra natt til torsdag 6. mai flyttes også Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen fra tiltaksnivå A til B. Regjeringa forutsetter at disse kommunene samordner seg med Oslo for å dempe mobiliteten. Folkehelseinstituttet anbefaler følgende lokale tiltak for de tre romerikskommunene:

• Stenging av kjøpesentre, alternativt stenging av servering i kjøpesentre kombinert med forsterket tilsyn og antallsbegrensning for besøkende på kjøpesentre.

• Forbud mot inneservering, men åpent for uteservering ved andre serveringssteder.

• Begrensning i antall på arrangementer som er tillatt i tiltaksnivå B (begravelser opptil 50 personer, tros- og livssynssamlinger opptil 10 personer).

– De strenge tiltakene bidrar til at smitten fortsetter å synke i Viken, sa helseminister Bent Høie (H) i ei pressemelding rett før helga:

– Selv om smittetallene fortsatt er høye for kommuner som grenser opp mot Oslo øst, tilsier nedgangen i smitten at de fire romerikskommunene som har hatt tiltaksnivå A siden 16. mars, kan settes ned til tiltaksnivå B.

Fredag denne uka har Oslo varslet at de vil fortelle om mulige nye lettelser.

Les også

Kundene synes det er deilig å handle i butikker: - Gjenåpningen berger oss

Kommentarer til denne saken