Nå må du forte deg om du ønsker månedlig fakturering fra kommunen

Etterspørselen etter månedlige fakturaer på kommunale avgifter har vært stor. Nytt av året er at Nittedal kommune vil tilby dette til sine innbyggere.

DEL

– Vi har hatt mange forespørsler fra våre abonnenter at man ønsker månedlige fakturaer. Nå har vi fått mulighet til å gjennomføre dette og setter pris på å kunne tilby dette fra andre termin 2020, skriver Nittedal kommune på sine hjemmesider.

Det er kun kommunale gebyrer som kan betales månedlig.

Når det gjelder eiendomsskatt skriver kommunen dette:

– Eiendomsskatten skal skrives ut før 1. mars hvert år. Siden boligverdier ikke er tilgjengelig før i slutten av februar, har vi ikke anledning til å beregne skatt før det. Det er også seks ukers klagefrist fra skatteseddelen sendes ut. Dette gjør det vanskelig å tilby månedlig faktura for eiendomsskatt, skriver Nittedal kommune.

Kommunen legger til at eiendomsskatten fra 2020 er blitt utvidet fra to til tre terminer.

For å kvalifisere til månedlige faktura må disse forutsetningene være oppfylt:

  • Årsbeløpet overstiger kr 1.200
  • Du må ha inngått avtale om eFaktura eller avtalegiro i banken din (du finner eFaktura og avtalegiroreferansen din på forrige faktura for kommunale gebyrer. Finner du ikke fakturaen din så oppgi dette i mailen så sender vi den.

Man bestiller månedlig fakturering av kommunale gebyrer ved å sende en epost med navn, adresse og eiendommens gårds-, bruks- og eventuelt seksjonsnummer på epost til kommunen.

Denne postadressen finnes på kommunens nettsider.

Fristen for å bestille månedlig fakturering nærmer seg. Kommunen skriver at de må ha bestillingen innen 10. juni om man skal få månedlig fakturering fra og med juli 2020.

– Bestillinger som kommer etter dette vil få faktura for andre termin i sin helhet i slutten av august med forfall 1. oktober. Månedlig faktura for bestillinger etter 10. juni 2020 vil gjelde fra januar 2021, skriver kommunen.

Artikkeltags