– Dette er en mulighet vi håper mange benytter seg av. De som ikke leser Varingen så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør Tor Hjelset

Lesere som tegner seg for gratis tilgang til Varingen på nett, vil bli bedt om å logge inn med aID.

Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Trekkes ikke penger

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Alle som ønsker det kan med andre ord få fri tilgang til alle våre plussartikler. De neste ukene vil vi blant annet følge koronasmitten, tiltakene og konsekvensene av pandemien. De aller fleste er opptatt av strømprisene. Vi vil skrive om prisene, hva folk synes og hvordan enkelte løser utfordringen. Varingen er dessuten det første stedet å gå til hvis du vil følge nyhetsbildet i Nittedal, sier Hjelset.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Varingen gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra tirsdag 28. desember og frem til torsdag 6. januar var alle plussartikler i Varingen tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Varingens tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Det var viktig for oss og de øvrige avisene å sikre at abonnentene våre skulle få tilgang til journalistikken de har betalt for. Derfor ble tilgangen av plussartikler rutinemessig åpnet. Denne uken var vi sikre på at at vi ville være i stand til å gi abonnentene som har betalt en trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Hjelset.

Abonnementssystemet nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet. Dette har konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det for øyeblikket ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med så raskt som mulig å finne løsninger på. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese: