– Bilinteresserte ønsker å ha tidsriktige skilt for sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Jeg vet at mange bilentusiaster der ute har ventet på denne gladmeldingen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Siden 2017 har det vært lov å bruke personlige kjennemerker på bil med skilt i vanlig størrelse. Men dagens ordning for personlige kjennemerker gjelder kun i ordinær størrelse, altså 52 x 11 centimeter.

– Regjeringen åpner nå opp for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi for det, sier Hareide.

Fra 16. juni blir personlige kjennemerker tilgjengelig i enda flere størrelser:

• Stort-høyt (34 x 21 cm)

• Lite-smalt (30 x 8,5 cm)

• Lite-høyt (22 x 15 cm)

• Amerikanske skilt (30 x 15 cm)

• Skilt til tilhenger (47 x 11 cm)

– Nå vil enda flere kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy. Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9.000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Hareide.