Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan de spille den etterlengtede Prøysen-forestillingen, utendørs med Elin Prøysen på laget: – Vi er utrolig lykkelige

Trollskogens juniorgruppe spiller Prøysens Sirkus Mikkelikski i Kruttverket etter koronautsettelse.

Dette er tredje gang Trollskogen teaters juniorgruppe setter opp forestillingen Sirkus Mikkelikski av Alf Prøysen, men i år fremfører de for første gang på en utescene, nemlig på Kruttverket.

– Her har Nitedal Krudtværks venner laget et flott amfi og scene. Etter å ha måttet utsette grunnet Corona, er vi utrolig lykkelig over å ha fått denne muligheten. Teaterstykket utkom for første gang i 1963, og vi er alle blitt så glade i dette sjarmerende og spennende stykket, krydret med sangene som vi kjenner så godt, forteller Mona Danielsen.

Kjente og kjære karakterer

I handlingen er Sirkus Mikkelikski et dyresirkus som bare har forestilling en gang i året. Mikkel Rev er sirkusdirektør, og det er derfor sirkuset heter Mikkelikski. Bare dyr får opptre i manesjen, og vi får møte kjære og kjente karakterer som Bolla Pinnsvin, Nøtteliten, Helene Harefrøken og mange flere av dyra i skogen. En dag skjer det noe spesielt. To mennesker opptrer for første gang på Sirkus Mikkelikski.

– For å finne ut hvordan det kunne skje, må du komme å se på oss i Kruttverket, sier Mona Danielsen ertende.

Elin Prøysen på gitar

På musikersiden har teateret hjelp med førstehåndskjennskap til materialet. Ingen ringere enn Elin Prøysen og Egil Johansson bidrar på gitar og bass. På obo og keyboard har de med seg Trollskogens repetitør Henriette Elnes Vonen og teaterforelder Geir Smith-Solevåg.

– Vi anbefaler folk å parkere på Sagerud utfartsparkering, og gå derfra. Det blir også mulighet for å kjøpe litt forfriskninger og diverse godsaker. Vi følger selvsagt alle nødvendige smittevernstiltak for at dette skal bli en trygg og god opplevelse. Det er dessverre begrenset med plass grunnet smittevern, så vær tidlig ute.

Forestillingen spilles både lørdag og søndag.

Kommentarer til denne saken