Nå fjernes setemarkeringene på buss og bane

BEDRE PLASS TIL UKA: Flere sitteplasser kan nå tas i bruk på bussen, og det øker passasjerkapasiteten merkbart.

BEDRE PLASS TIL UKA: Flere sitteplasser kan nå tas i bruk på bussen, og det øker passasjerkapasiteten merkbart. Foto:

Helsedirektoratet har revidert veilederen for smittevern i kollektivtransporten. Det innebærer at flere sitteplasser kan tas i bruk igjen på buss og bane. Ruter vil gjennomføre endringene i løpet av helga.

DEL

Helsedirektoratet har en gradering av smitteverntiltak, basert på en trafikklysmodell med grønt, gult og rødt tiltaksnivå. Smitteverntiltakene i kollektivtrafikken blinker nå over til gult nivå. Det innebærer at dagens setemarkeringer vil fjernes, men fortsatt anbefales det at man holder avstand og vurderer om det er nødvendig å bruke kollektivt framkomstmiddel.

Bruk av sitteplasser skal imidlertid prioriteres fremfor ståplasser for å begrense kontakt ansikt til ansikt. Antall sitteplasser vil dermed øke, og fjerning av setemarkeringene øker passasjerkapasiteten til 60-70 prosent av normalnivå. Dagens merking har kun gitt en kapasitetsutnyttelse på ca. 38 prosent på trikk og T-bane og ca. 50 prosent på bussene.

Smittevernsonen rundt fører opprettholdes, frontdøra forblir stengt og første rad bak fører avsperres. Gulvmarkeringene for ståplasser beholdes også foreløpig.

Artikkeltags