For andre året på rad havner Tokke kommune i Vestfold og Telemark på topp i Unicefs kommuneanalyse. Analysen viser store sprik i kommunenes tjenester for barn.

Sammen med Tokke på topp-ti-listen finner man også Namsskogan i Trøndelag og Sor-Elvdal i Innlandet. Åtte av de ti kommunene som gir aller best tjenestetilbud for barn og unge, er små kommuner med innbyggertall under 10.000, ifølge Unicef.

Samtidig havner Klepp kommune i Rogaland nederst i årets analyse, etter Bærum og Nittedal. Åtte av de ti kommunene på bunn ti-listen tilhører Viken fylke.

– Det skal ikke være adressen som avgjør hvilket liv et barn i Norge får. Alle barn har lik rett til en trygg og god oppvekst, ifølge Barnekonvensjonen. De store sprikene i både kvalitet og type tjenester kommunene tilbyr barn og unge, er dessverre noe vi har sett i flere år, sier Kristin Oudmayer I Unicef Norge.

I fjor kom Nittedal på absolutt sisteplass i Unicefs analyse. Da ble 319 kommuner analysert. I år er antall kommuner i analysen redusert til 255.

(©NTB)