Varingen gjør det igjen! Lokale lag og foreninger inviteres også i år til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Varingen ut 200.000 til foreninger og organisasjoner i vårt område. Søknadsfristen er 4. mai.

– I tiår etter tiår har lokale lag, foreninger og grupper i Hakadal og Nittedal bidratt til byggingen av lokalsamfunnet. For Varingen var de sentrale som eiere allerede da lokalavisa ble etablert for 75 år siden. Lokalavisa kom på nye hender da Amedia tok over for snart fire år siden. Derfor er det ekstra gledelig at dette eierskapet gir oss mulighet til å gi noe tilbake, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Tor Hjelset.

Frisbeegolfen tok av

Et av tiltakene som fikk midler i fjor var Hakadal Frisbeegolf. De er organisert som underavdeling av Hakadal Idrettslag, og hadde allerede bygget en nihullsbane rundt Hakkebakken og Terrengparken i Varingskollen. Drømmen om full 18-hullsbane lå der, men det skortet en stund på midlene.

– Det gikk litt sakte, men med støtten kunne vi umiddelbart sette opp tre nye kurver. Med litt hjelp fikk vi satt opp de siste også. Det gjorde egentlig at banen ble ferdig, sier Roland Sandberg.

Ildsjelene bak tiltaket var spent på oppslutningen av spillere.

– Vi var spent på hvem som ville benytte banen. Ville vi bare få de samme spillerne som reiser rundt mellom banene til vanlig, eller ville det bli en positiv aktivitet i bygda for folk som ikke har drevet med dette før. Begge deler tok ganske raskt av. Spesielt i helgene var det tendenser til kø på hull 1. Det er jo noe man vanligvis ikke ønsker, men jeg må innrømme at jeg sto og smilte, sier Sandberg.

Tilbudet er åpent. Hvem som helst kan spille, og det er frivillig om man registrerer runden via en app som heter Udisc. Derfor er det vanskelig å gi et presis tall på hvor mange som har spilt. Sandberg har imidlertid oppholdt seg mye i Varingskollen, fulgt tilstrømmingen tett og hatt kontakt med flere miljø som har brukt banen regelmessig. I fjor satte de også opp en mindre rekrutteringsbane med satsing mot barnefamilier.

– Ekstra meningsfullt å gi til unge

– Med den situasjonen vi har hatt det siste året, oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge. Vi som jobber i Varingen opplever både gjennom kontakt med lesere og kilder, og i egen hverdag, at de unge er blant dem som har fått unngjelde mest for strengt smittevern. Derfor gleder vi oss veldig over å kunne gi nettopp til tiltak rettet mot barn og unge.

Alle søknader må leveres i Sparebankstiftelsens elektroniske søkeportal. Søknadsfristen er 4. mai. Deretter skal en lokal jury bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Foruten Hjelset har juryen to representanter fra avisen: journalist Truls-Jarle Hansen og medierådgiver Hilde Knippa Johansen. Nytt av året er at juryen også har et eksternt medlem.

– Kari Tveøy jobbet i Varingen da vi var eid av bygdas lag og foreninger. De senere årene har hun lagt mye av sitt engasjement i lokal frivillighet. Både gjennom tidligere arbeid, frivillig engasjement og hverdagsliv har hun et stort kontaktnett og god oversikt over det som rører seg i bygda, sier Hjelset.

Blant tiltakene som fikk støtte i fjor finner vi både Nittedal Teater, Trollskogen Teater, fire av idrettslagene og skolehagen ved Rotnes skole.

Offentliggjøringen av årets støttede tiltak skjer 1. juni.

Satser mot barnefamilier

I Hakadal gjør frisbeegolfklubben forberedelser til å åpne 18-hullsbanen. Gjennom vinteren har klubben satt opp en egen vinterbane.

– Den har startet ved skistadion og har vært nybegynnervennlig, men vanskelig nok til at vi som spiller mye går der og banner hver dag, smiler Sandberg.

En uke eller to etter at alpinanlegget har stengt, vil det stå kurver på deler av 18-hullsbanen. Gjennom den kommende sesongen har de flere konkrete planer.

– Vi vil gjøre oppgraderinger på de eksisterende hullene. Noen av utkastplattformene vil få bedre underlag, vi ser på endringer for å gjøre banen mest mulig flytende og variert, og vi vil gjøre fairwayene finere. Ellers vil vi jobbe mye med miljøet, som å starte med faste treningsdager når det er mulig. Vi har også fått støtte til en juniorbane som vil stå i området rundt skistadion. Dette området er et populært turmål som trekker mange barnefamilier. I tillegg har vi sagt at vi skal ha minst to hull som er så rullestolvennlige som det er mulig å få til.