Morken er opprinnelig fra Folldal, men har bodd i Nittedal siden 1977. Det er spesielt de små kunstverkene han er kjent for, som pengesedler og frimerker. Og her har Nittedal dukket opp i flere sammenhenger.

På 50-kronerseddelen med eventyrfortelleren Peter Christen Asbjørnsen skimtes Ørfiske i bakgrunnen. Landpostbudet Roar Ramstad fra Åneby er på et frimerke plassert foran plassen Mago og på et annet frimerke ser vi steinhoggeren Roll Molander i steinbruddet på Gjelleråsen. Ett av Morkens julefrimerker viser dessuten barn som leker i snøen på Bjertnes.

Morken fikk Kongens fortjenstmedalje i gull i 2004. En god del av hans arbeider ble vist på vandreutstillingen "Fra mikro til makro" som startet i Folldal i 2014 og endte i Nittedal i 2016. Det var faktisk forfatter Libakken som i sin tid kuraterte denne utstillingen, som ble vist en rekke steder i Norge. Huner utdannet tekstilkunstner ved Kunsthøgskolen i Bergen. Den nye boka hennes fra Museumsforlaget har tittelen "Sverre Morken: Et kunstnerskap i miniatyr på frimerker og pengesedler", og her er det Morkens kunstnerskap som gravør, seddel- og frimerkekunstner som løftes fram og bokstavelig talt forstørres.

- Med sine om lag 230 frimerke- og seddelmotiver, er han kanskje den norske grafikeren som har de største opplagene og den videste utbredelsen av sine verk her til lands. Gravyren utføres i størrelse 1:1 i ei stålplate, under mikroskop og med sylskarpe stikler. Morken har mottatt hele 16 priser for sitt arbeid og er den mest premierte av Norges frimerkekunstnere, forteller forfatter Inger Lise Libakken.

Boka hennes om Sverre Morken er på rundt 500 sider, og den offisielle lanseringen skjer søndag 12. juni på Dovre.